Cammu Keşmir'deki çatışmalar

Cammu Keşmir'deki çatışmalar

Güvenlik güçlerinin protestoculara açtığı ateş sonucu ölenlerin sayısı 78'e çıktı

SRINAGAR (AA) - Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde, güvenlik güçlerinin bağımsızlık yanlısı Keşmirli göstericilere açtığı ateş sonucu ölenlerin sayısı 78'e yükseldi.

Güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu 5 Ağustos'ta yaralanan 23 yaşındaki gösterici Javaid Ahmad, kaldırıldığı Cammu Keşmir Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde (SKIMS) hayatını kaybetti.

Güney Keşmir bölgesinde, sokağa çıkma yasağına rağmen çıkan olaylarda 150'den fazla sivil yaralandı.

Pulwama bölge hastanesinden bir doktor, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güney Keşmir'deki Kareemabad köyünden hastaneye 18'i ağır olmak üzere 100'den fazla yaralının getirildiğini söyledi.

Cammu Keşmir bölgesinde, gün içinde, ordu ile bağımsızlık yanlısı Keşmirli direnişçiler arasında çıkan çatışmada 4 direnişçinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Güvenlik güçleriyle Hizbul Mücahidin üyeleri arasında 8 Temmuz'da çıkan çatışmada, örgütün üst düzey üyelerinden Wani'nin öldürülmesiyle on binlerce kişi sokaklara çıkmıştı. Bölgede 65 gündür devam eden ve Hindistan güvenlik güçlerinin biber gazı ve gerçek mermi kullanarak müdahale ettiği gösterilerde şimdiye kadar en az 78 Keşmirli hayatını kaybetti, 3 binden fazla sivil yaralandı.

Hindistan ve Pakistan arasında İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947'den bu yana tartışma konusu olan Keşmir'de 70 bin kişi, şiddet olaylarında yaşamını yitirdi.

Cammu Keşmir'deki direniş grupları, 1989'dan beri bağımsızlık ya da Pakistan'a bağlanmak için eylemler yapıyor.










AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler