Cammu Keşmir'de Hizbul Mücahidin üyesinin öldürülmesi

Cammu Keşmir'de Hizbul Mücahidin üyesinin öldürülmesi

Himalayalar bölgesinde sokağa çıkma yasağı uzatıldı

SRİNAGAR (AA) - Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde Hizbul Mücahidin örgütü liderlerinden Burhan Wani'nin öldürülmesinin ardından düzenlenen protestolar nedeniyle Himalayalar bölgesinin birçok kesiminde süren sokağa çıkma yasağının uzatıldığı bildirildi.

Göstericilerin, Keşmirlilere, Srinagar'daki Hazratbal Camisi'ne yürüme ve cuma namazı sonrası protesto düzenleme çağrısında bulunduğu belirtildi.

Polisin ve paramiliter askerlerin, boş sokaklarda devriye gezdiği ve mahalleler arasına jiletli tel ve barikat kurduğu bildirildi.

Himalayalar bölgesinin birçok kesiminde süren sokağa çıkma yasağı uzatılırken, alışveriş merkezleri, iş yerleri ve okulların hala kapalı olduğu ifade edildi.

Bölgedeki Hindistan yönetiminin sona ermesini talep eden siyasetçilerin de protesto gösterilerini 12 Ağustos'a kadar uzattığı kaydedildi.

Güvenlik güçleri ile Hizbul Mücahidin arasında 8 Temmuz'da çıkan çatışmada, örgütün üst düzey üyelerinden Wani'nin öldürülmesinden sonra on binlerce kişi sokaklara dökülmüştü.

Hindistan güvenlik güçlerinin biber gazı ve gerçek mermi kullandığı gösterilerde 50 kişi hayatını kaybetmiş, 2 bin sivil ve bin 600 güvenlik görevlisi yaralanmıştı.

Hindistan ve Pakistan arasında İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947 yılından bu yana tartışma konusu olan Keşmir'de 70 bin kişi şiddet olaylarında yaşamını yitirdi.

Cammu Keşmir'deki direniş grupları, 1989'dan bu yana bağımsızlık ya da Pakistan'a bağlanmak için eylemler yapıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler