Cammu Keşmir'de Hizbul Mücahidin üyesinin öldürülmesi

Cammu Keşmir'de Hizbul Mücahidin üyesinin öldürülmesi

Protestolarda ölenlerin sayısı 50'ye çıktı

SRİNAGAR (AA) - Hindistan'ın Cammu-Keşmir bölgesinde Hizbul Mücahidin örgütünün liderlerinden Burhan Wani'nin öldürülmesinin ardından çıkan protesto olaylarında ölenlerin sayısı 50'ye yükseldi.

Emniyet yetkilisi, ölenlerden birinin cuma namazı çıkışında düzenlenen gösteri sırasında çıkan çatışmada hayatını kaybettiğini belirtti.

Güvenlik güçleriyle Hizbul Mücahidin arasında 8 Temmuz'da çıkan çatışmada örgütün üst düzey üyelerinden Wani'nin öldürülmesinden sonra on binlerce kişi sokaklara dökülmüştü.

Hindistan güvenlik güçlerinin biber gazı ve gerçek mermi kullandığı gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısı 50'ye yükselirken, gösterilerde 2 bin sivil ve bin 600 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Hint yetkililerin, olayların büyüyebileceği endişesiyle Cammu Keşmir bölgesindeki birçok kent ve köyde ilan ettiği süresiz sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

Hindistan ve Pakistan arasında İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947 yılından bu yana tartışma konusu olan Keşmir'de 70 bin kişi şiddet olaylarında yaşamını yitirdi. Cammu Keşmir'deki direniş grupları, 1989'dan bu yana bağımsızlık ya da Pakistan'a bağlanmak için eylemler yapıyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler