Çad'da memur maaşlarına kesinti yapılması

Çad'da memur maaşlarına kesinti yapılması

Bütçede tasarruf için memur maaşlarında kesintiye giden Çad, sendikaların tepkisi üzerine kararı yeniden değerlendirecek

ENCEMİNE (AA) - Çad hükümeti, kemer sıkma politikaları çerçevesinde iki gün önce aldığı memur maaşlarında kesinti yapma kararını sendikaların tepkisi üzerine yeniden gözden geçirecek.

Yerel basında çıkan haberlere göre, Uluslararası Para Fonunun (IMF) tavsiyesi doğrultusunda bütçe açığının önüne geçmek için memur ve diplomat maaşlarında kesinti kararı alan hükümet, memur sendikalarının tepkileri üzerine kararını yeniden değerlendirecek.

Memur Sendikaları Sözcüsü Barka Michel, Başbakan Albert Pahimi Padacket ile sendika yetkilileri arasındaki toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, hükümetin aldığı, memur maaşlarında yüzde 5 ila 45 kesinti kararını reddettiklerini belirtti.

Michel, memurların greve gideceklerini duyurması üzerine hükümetin konuyu yeniden değerlendirme kararı aldığını söyledi.

Ülkede, 2015'te de devlet memurlarının ikramiyelerinde yüzde 50 kesinti yapılmıştı. Memur sendikaları da kesintileri protesto etmek için grev kararı almıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :