"ByLock"u eşiyle görüşmek için yüklemiş

"ByLock"u eşiyle görüşmek için yüklemiş

Tekirdağ'da FETÖ/PDY'nin öğretmen yapılanmasına yönelik hazırlanan iddianamede, FETÖ şüphelisinin eşiyle görüşmek için örgütün kriptolu haberleşme programı olan "ByLock"u yüklediği bilgisine yer verildi

Tekirdağ'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) öğretmen yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, FETÖ şüphelisinin eşiyle görüşmek için örgütün kriptolu haberleşme programı olan "ByLock"u yüklediği belirtildi.

Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 118 sayfalık iddianamede, 7'si tutuklu 19 sanık hakkında, "terör örgütüne üye olmak" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçlarından 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Örgütün mali kaynakları ve yapılanmasının detaylarıyla anlatıldığı iddianamede, devlet kademelerindeki yapılanmaya ve sızılan yerin önemine göre örgüt içerisindeki mahremiyetin arttığına işaret edildi.

İddianamede ifadesine yer verilen tutuksuz sanıklardan E.Ö, KHK gereği öğretmenlikten ihraç edildiğini, Aktif Eğitimciler Sendikası üyesi olduğunu ve bu derneğe bağlı Tekirdağ Eğitimciler Derneğini öğretmenler arasındaki dayanışmayı artırmak için kurduklarını öne sürdü.

İfadesinde FETÖ/PDY'nin haberleşmede kullandığı örgütün kriptolu haberleşme programı "ByLock"u da kullandığını itiraf eden E.Ö, "Adıma kayıtlı telefon numaramı iki, üç yıldır kullanıyorum. Cep telefonumda ByLock var. ByLock'u hatırlamadığım bir tarihte Play Store'den eşimle görüşmek için yükledim. Eşimle görüşmek için ByLock dışında başka programlar da yükledim." iddiasında bulundu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler