Büyükçekmece'ye bazı ilçelerden köpek bırakıldığı iddiası

Büyükçekmece'ye bazı ilçelerden köpek bırakıldığı iddiası

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün:"Büyükçekmece, sokak hayvanları döküm istasyonu değildir"

İSTANBUL (AA) - Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, ilçe sınırlarında köpek bıraktığı tespit edilen 15 ilçeye yönelik işlem başlatıldığını belirtti.

Akgün, yaptığı yazılı açıklamada, Büyükçekmece Belediyesinin Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde yaklaşık 5 bin sahipsiz sokak hayvanının bakım ve barınma ihtiyacını karşıladığını aktardı.

Ancak buna rağmen ilçenin en önemli sorunlarından birisinin sokaklardaki başıboş köpek sayısının artması olduğunu ifade eden Akgün, konuya ilişkin vatandaşlardan da sıkça şikayet aldıklarını bildirdi.

Şikayetleri dikkate alarak tedbir aldıklarını ancak aynı zamanda durumu Orman ve Su İşleri Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesine de ilettiklerini aktaran Akgün, şunları kaydetti:

"Orman ve Su İşleri Bakanlığı özel ekiplerle Büyükçekmece'yi takip altına aldı. 15 ayrı ilçeden Büyükçekmece'ye gece yarısında dökülen köpekleri tespit edip, dökenleri yakaladılar. Bu 15 ilçe hakkında da şu an işlem yapılmaktadır. Büyükçekmece, sokak hayvanları döküm istasyonu değildir. Büyükçekmece'de en önemli mesele sokaktaki köpekler meselesi derken ardında yatan gerçek buydu. Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilileri 15 ilçeyle ilgili bu operasyonu resmi belge ile de belgeledi. Şu an haklarında da resmi işlem başlatılmıştır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler