Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Irak Türkmen Cephesi, Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yılı dolayısıyla Erbil'de anma etkinliği düzenledi

ERBİL (AA) - Irak Türkmen Cephesi (ITC), Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yılı dolayısıyla Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde anma etkinliği gerçekleştirdi.

ITC'nin Erbil kentindeki parti il binasında düzenlenen etkinliğe, ITC Erbil Milletvekili Aydın Maruf ile çok sayıda Türkmen'in yanı sıra çeşitli sportif aktivitelerde bulunmak üzere Irak'a gelen 1903 Karakartallar Dernek Başkanı Cengiz Sarıkaya ve beraberindeki heyet de katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anma programında, günün önemine ilişkin Aydın Maruf konuşma yaptı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk dünyasının manevi lideri olduğunu dile getiren Maruf, şunları söyledi:

"Erbil'deki ITC'nın Gençlik Teşkilatı tarafından böylesi bir anma programının hazırlanması önemlidir. Atatürk, Osmanlı devletinde yetişmiş bir subaydı hem de Türkiye'nin kurucusuydu. Birinci Dünya Savaşı sırasında Erbil, Musul, Telafer ve Kerkük'ten yaklaşık 250 bin kişi şehit oldu. Bizim dedelerimiz o savaşı çok iyi bilir. Atatürk'ün başkomutanlığında olan bu savaşta, İngilizler ve Fransızlar Osmanlı topraklarını işgal edip bölmeye başladı. Ancak milli mücadele sayesinde bu bertaraf edilip, Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur."

1903 Karakartallar Dernek Başkanı Sarıkaya ise Türkiye'nin dört bir yanından Irak'taki Türkmenlere selam getirdiklerini kaydetti.

Türkmeneli'nde dayanışma ve eğitim seminerleri düzenlediklerini bildiren Sarıkaya, "2 gündür Türkmeneli bölgesindeyiz. Burada yaşadıklarımızı ve izlenimlerimizi yazarsak büyük bir kitap haline gelebilir. Erbil ve Kerkük'teki Türkmenler nasıl birlikte yaşadığını burada kendimiz gördük. Buradaki varlığınızı sürdürmenizin tek neden sahip olduğunuz milliyetçilik duygularınızdan kaynaklandığını açık şekilde gördüm. Bundan dolayı mutlu olduğumu belirtmek isterim.Buradaki Türkmenler kardeşlerimizin her zaman kalbimizde yeri olacaktır. Bir elimizle değil 10 elimizle, bir sesimizle değil tüm sesimizle onların emrindeyiz."

Konuşmaların ardından 1903 Karakartallar Dernek Başkanı Sarıkaya, Maruf'a plaket, eski hakem Türkmen Esad Kasap'a ise "10 Kasım Türkmeneli" yazan Beşiktaş üniforması hediye etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler