Bursaspor-Amed Sportif Faaliyetler maçındaki olaylar nedeniyle 7 kişi gözaltına alındı

Bursaspor-Amed Sportif Faaliyetler maçındaki olaylar nedeniyle 7 kişi gözaltına alındı

Bursa Valiliği, Bursaspor-Amed Sportif Faaliyetler maçı sonrası 7 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Bakan Soylu, zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatıldığını ve ilgili kamu görevlilerinin açığa alındığını açıklamıştı

Bursa Valiliği, Bursaspor-Amed Sportif Faaliyetler maçı sonrası 7 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Bursa Valiliği'nden yapılan açıklama şu şekilde: "05.03.2023 tarihinde saat 14:00'de ilimizde oynanan TFF 2. Lig Bursaspor-Amedspor maçı ile ilgili olarak; İlimizde icra edilen tüm sportif faaliyetlerde alınacak tedbirler etkinliğin yoğunluğu ve izleyici kapasitesi ile orantılı olarak müsabaka öncesi ve sonrasını kapsayacak şekilde planlanmakta ve uygulanmaktadır. Bugünkü maçta yaşanan olaylarla ilgili olarak; sorumlu kamu görevlisi (3) güvenlik yöneticisi görevden uzaklaştırılmış ve haklarında soruşturma başlatılmıştır. Pankart açma olayına karışan ilgililer hakkında teşhis, tespit ve yakalama çalışması ile maç sonunda soyunma odasında gerçekleşen darp olayına ilişkin ise sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde adli işlem başlatılmıştır. Bu kapsamda şu ana kadar (7) kişi gözaltında alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN AÇIKLAMA!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TFF 2. Lig Beyaz Grup 25. haftasında Bursapor ile Amedspor arasında oynanan karşılaşmadaki yaşanan olaylar hakkında, "Bursa’daki futbol müsabakasında, futbol seyrinin dışındaki görseller kabul edilemez ve spor ile bağdaştırılamaz" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TFF 2. Lig Beyaz Grup 25. haftasında Bursa'da oynanan Bursapor - Amedspor müsabakasına ilişkin sosyal medya hesabından mesaj paylaştı. Bakan Soylu, konuyla ilgili açıklamasında, "Bursa'daki futbol müsabakasında, futbol seyrinin dışındaki görseller kabul edilemez ve spor ile bağdaştırılamaz. Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır" ifadelerini kullandı.

BURSASPOR KULÜBÜ'NDEN AÇIKLAMA

Bursaspor Kulübü, Amed Sportif Faaliyetler maçı sonrası sert bir açıklama yayımladı.

Bursaspor'dan yapılan açıklama şu şekilde: "Anlamadan, bilmeden oturdukları yerden ahkam kesenlerden sadece "futbol oynamaya gittiğimiz" Diyarbakır'daki maçın sonrasında da aynı duyarlılığı beklerdik. Bursaspor siyaset üstü, bu şehrin ta kendisidir. Bu şehir bizim, Bu sevda bizim!"

BURSA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Bursaspor ve Amed Sportif maçı sonrası soyunma odaları koridorunda meydana gelen darp iddiasıyla ilgili Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Saat 14.00'da başlayan ve saha içerisinde olaylarla devam eden Bursaspor ve Amed Sportif maçı sonrası soyunma odaları koridorunda meydana gelen darp iddialarıyla ilgili Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma başlattığını duyurdu. Yapılan açıklamada, "TFF 2. Lig Bursaspor-Amed Sportif futbol takımları arasındaki müsabaka sonrası soyunma odası koridorunda meydana geldiği iddia edilen darp ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır. İddialar tüm yönleriyle soruşturulmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.