Bursa'da Demokrasi ve Şehitler Mitingi

Bursa'da Demokrasi ve Şehitler Mitingi

İçişleri Bakanı Ala:- "15 Temmuz demokrasinin yeniden tanımlandığı bir tarih oldu sayenizde. Artık demokrasi tarihini yazanlar, '15 Temmuz'dan önce demokrasi, 15 Temmuz'dan sonra demokrasi' diyecekler. Milletimizi hafife alan alçaklar, 15 Temmuz'dan sonra

BURSA (AA) - İçişleri Bakanı Efkan Ala, "15 Temmuz demokrasinin yeniden tanımladığı bir tarih oldu sayenizde. Artık demokrasi tarihini yazanlar, '15 Temmuz'dan önce demokrasi, 15 Temmuz'dan sonra demokrasi' diyecekler. Milletimizi hafife alan alçaklar, 15 Temmuz'dan sonra ortaya koyduğunuz iradeyi dikkate almadan adım atamayacaklar." dedi.

Ala, Bursa 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde yaptığı konuşmasına, İstiklal Marşı'nın "Arkadaş yurdumu alçaklara uğratma sakın, siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın" dizeleriyle başladı.

Bu milletin bir ferdi olmaktan kelimelerin ifade edemeyeceği bir biçimde gurur duyduğunu ifade eden Ala, şunları kaydetti:

"Ey benim aziz, yurdumu alçaklara uğratmayan milletim, gövdesini kendini siper ederek hainlerin emellerine ulaşmasına engel olan aziz milletim, tanklara, hainlerin, başkalarının maşası olmuş, ordumuzun içine girmiş, teröristlerin, maalesef kutsal bildiğimiz asker elbisemizin içine girmiş teröristlerin, hain satılmışların, milletin tanklarını ele geçirerek sokağa çıktığı zaman sokağı onlara dar eden milletim. Alnınızdan öpüyorum. Milletin parasıyla, asgari ücretlinin vergisiyle alınan F16'larla, uçaklarımızla o teröristlerin, milletin seçtiği, milletin iradesinin temsilcisi olan TBMM'yi bombalayanlara gökyüzünü dar eden milletim, alnından öpüyorum. Sizleri saygıyla selamlıyorum. Ne desem azdır."

Bakan Ala, memlekete bir saldırı olduğunda bütün siyasi parti liderlerinin, siyasi parti üyelerinin, sivil toplum kuruluşu (STK) liderleri ve yöneticilerinin, her kesimden, her yerde, hangi inançta olursa olsun bu milletin, her şeyi bir kenara bırakıp nasıl kenetlendiğinin 15 Temmuz'da görüldüğünü vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz demokrasinin yeniden tanımladığı bir tarih oldu sayenizde. Artık demokrasi tarihini yazanlar, '15 Temmuz'dan önce demokrasi, 15 Temmuz'dan sonra demokrasi' diyecekler. Milletimizi hafife alan alçaklar, 15 Temmuz'dan sonra ortaya koyduğunuz iradeyi dikkate almadan adım atamayacaklar. Bu ülkenin Çanakkale ruhunun halen dipdiri ayakta olduğunu siz 15 Temmuz'da tekrar gösterdiniz."

Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen ve memleketin şehitlerin emaneti olduğunu belirten Ala, "Bilsinler ki o emaneti sizlerle birlikte sonuna kadar koruyacağız." diye konuştu.

Ala, ihanet şebekelerinin, hainlerin milletin geleceğini asla çalamayacağını dile getirerek, "Bu milleti ve ülkeyi tarih sahnesinden asla silemeyecekler, param parça edemeyecekler. Onların her seferinde hevesleri kursaklarında kalacak ve kaldı. Neden? Allah'ın yardımı, milletimin iradesi, liderinin duruşu, hükümetinin kararlılığı, siyasi partilerinin elbirliği, işbirliği, medyasının tutumu." ifadesini kullandı.

Vatandaşların, "İdam isteriz" tezahüratları üzerine Ala, "En ağır şekilde cezalandırılacaklar." dedi.

Ala, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türk medyasının ve basınının da dünya tarihine geçecek bir duruşla tarih yazdığını, her birinin ayrı ayrı milletin iradesinin arkasında durduğunu, darbe girişiminde bulunanları lanetlediğini anımsattı.

- "Hepsinin rütbelerini söktük"

Ala, konuşmasında şunları söyledi:

"Bu millet adam olursan sana general rütbesini takar ama adam olmaz hain olursan, başkasının maşası olursan o rütbeyi çıkarır çöpe atar. Sizin verdiğiniz yetkiyle, bizi, sizi korusun diye verdiğimiz rütbenin ağırlığını taşıyamayıp onun altında ihanet olarak duran, o ihanet şebekelerine mensupların, bütün onların rütbelerini söktük bir gecede ve onların hepsini içeri tıktık ama biz biliyoruz ki makamı da rütbeyi de mevkiyi de veren sizsiniz."

Miting için Ankara'dan Bursa'ya gelirken, "Bu nasıl bir ihanettir. Yani üstadın dediği gibi 'Gerçekten lisan çıldırıyor, dil nasıl döner.' Bu nasıl bir satılmışlıktır, ahlaksızlıktır, hırsızlıktır. Böyle bir şeyi bu millet tarihinde görmedi." diye düşündüğünü aktaran Ala, yapılan ihaneti anlatacak kelime bulamadığını, hiçbir kelimenin olanları anlatacak derecede alçalmadığını kaydetti.

Ala, şöyle devam etti:

"Şu milletin insan ayağının altını öper. Şu milletin insan alnının ortasını, elini ayağını öper. Ahlaksızlar, milletin geleceğine bu kadar ihaneti nasıl yaptınız. Yazıklar olsun size. Herkesin müstahakını verecek elbet yüce Allah. Bu kardeşiniz naçizane Cumhurbaşkanımızla beraber, defalarca anlatmaya çalıştık. Bir şeyi keşfetmeyen de keşfetmiş oldu. O da 79 milyon insanın yekvücut olması. Bu Fetullahçı Terör Örgütü'ne biz haddini bildirdik, daha da bildireceğiz. Gerçekten büyük bir ihanetle karşı karşıya kaldık. Sabır göstermekte zorlanıyoruz. İnsanımız büyük bir nefret duygusu içerisinde olup biteni gördü, olup bitene 'Dur' dedi. Tabiri caizse 15 Temmuz'da millet yönetime el koydu. Tebrik ediyorum, Allah razı olsun. Bundan sonra her ahmak, her aptal bilsin ki darbeye teşebbüs eden bilsin ki milletin iktidarı ancak milletin eliyle, milletin önündeki sandıkta değişir. Onun dışında kim iktidar olursa olsun onu sandığın dışında götürmeye çalışanlar bilsin ki hep birlikte 79 milyon olarak onların karşısına çıkacağız ve o tanklarını toplarını başlarına geçireceğiz."

Ala, bütün dünyanın ekonomik olarak zorlandığı 2013 yılında Türkiye'nin yüzde 4,4 oranında büyüdüğünü, o dönemde 17-25 Aralık olaylarının yaşandığını, bu sene de bütün dünyada yüzde 1-1,5 ve yüzde sıfır büyüme olurken Türkiye'nin yüzde 4,8 oranında büyüdüğüne dikkati çekerek, "Türkiye 4,4 büyüdüğünde 17-25 Aralık'ı yaptı bu ahlaksızlar. Bizim milletimizin gördüğü bu en büyük hain çetesi, bu hain devletin içine girmiş, başındakiyle birlikte başkasının uşağı olan bu hain teröristler, 4,8 büyümüş Türkiye'ye yine saldırı yaptılar." dedi.

Ala, vatandaşların, demokrasi, kendi iradesi, memleketi, ülkesi için ortaya koyduğu azim ve kararlılık karşısında tüm dünyanın şaşkına döndüğünü vurgulayarak, Allah'ın izniyle bundan sonra da inşa edecekleri yeni demokrasi, geliştirilecekleri ekonomi, yeniden kurgulayacakları eğitimle Türkiye'yi çok iyi bir hedefe ulaştıracaklarını, bununla da milletin gurur duyacağını, dünyanın ise yeniden şaşkına döneceğini anlattı.

- "En büyük zararı dinimiz gördü"

Türkiye'nin önüne kuyular kazanların, tuzaklar kuranların bundan sonra da olacağına işaret eden Ala, ancak bu millet Çanakkale ruhunu, 15 Temmuz ruhunu kaybetmediği sürece tuzak kuranların kendi tuzaklarına düşeceğini söyledi.

Ala, bu ahlaksız, terörist ihanet şebekesinin insanların arasına fitne soktuğunu dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maalesef şunu da söylemeden geçemeyeceğim: Bu ahlaksız terörist ihanet şebekesinin en büyük zararı dinimize oldu. İnsanlar eskiden, 'dini bütün insan' dediğin zaman güven duyarlardı. Milletimiz birbirine güven duyardı. İnsanlar birbirine inanırlardı. Bu öyle bir fitne soktu ki insanlarımız, Allah, peygamber diyenler, birbirinden şüphe eder hale geldi. Onun için bu fitne fücuru da içimizden atıp bir an önce 79 milyon, birbirine sımsıkı sarılan, güvenen, güvendiği zaman emin olan insanlar halinde olduğumuzu dünyaya göstermeliyiz. Bu fitnenin de altında kalmamalıyız. Bunu da içimizden söküp çıkarmalıyız. İnsanlıkta ne varsa bunlarda yok. Bir müminde ne varsa bunlarda yok. Yani biz, 'Bir kardeşimizi gördüğümüz zaman çalmaz, çırpmaz, hainlik etmez, yalan söylemez, gasp etmez, milletin hakkını hukukunu yemez' diye biliriz. İnanın dilim varmıyor, soruşturmalar derinleştikçe öyle rezaletler ortaya çıkıyor ki yani insanların kurbanlarını bile almış et diye satmışlar. Bu nasıl bir ahlaksızlıktır. Bunu Müslüman olmayanlar yapmadı. Artık inşallah yüreğimizde acısını hissederek bundan da hem bizim dinimizin temizlenmesi hem bizim milletimizin temizlenmesi için elbirliğiyle çalışacağız."

- "Biz 79 milyon bir aileyiz"

Türkiye'nin birlik olduğu zaman aşamayacağı engel, ulaşamayacağı güç olamayacağını, bundan sonra da Balkanlarda, Afrika'daki, Ortadoğu'da, dünyanın başka yerlerinde kim dara düşer ve "Türkiye gel" derse imdatlarına koşacaklarını belirten Ala, şunları ifade etti:

"Zannettiler ki içeriden bir ihanet şebekesine, bir hainlik yaptırırsak bu ülke, Türkiye Suriye'ye döner, Irak'a döner. O zaman bu coğrafyada her istediğimizi yaptırırız. Bu kullanım tarihi geçmiş, bu ikinci el olarak kullanılan ihanet şebekesinin de son çırpınışlarıdır. Allah'ın izniyle bunun da üstesinden geldik. Şimdi gördüler ki bu ülkenin varlığına bir saldırı olursa, nereden gelirse gelsin, ister içeriden ister dışarıdan, ister dışarıdakilerin içeride kullandığı maşalardan, hainlerden, alçaklardan, bu millette öyle bir tıynet var ki, 79 milyon 'Yetti gari' dediği zaman, meydanlara indi mi durduramayacağı güç yoktur. Başaramayacağı bir hedef yoktur. Bundan sonra onlar düşünsün. Bu memleket bütün değerleriyle dimdik ayaktadır ve onları korumak için işbaşa düştü mü herkes meydanlardadır, herkes birbirinin kardeşidir. Biz 79 milyon bir aileyiz. Evlerimizde ayrı ayrı oturuyoruz ama sokağa çıktığımızda ve mesele memleket meselesiyse ve ülkemiz tehdit altındaysa 79 milyon bu millet tek bir ailedir."

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki mitinge 15 bini aşkın Bursalı katıldı. Vatandaşların bazılarının Türk bayraklarının yanı sıra eski Türk devletlerinin bayraklarını da taşıdıkları gözlendi.

Mitingde Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun da konuşma yaptı.

Bakan Ala'nın konuşmasının ardından meydanı dolduran vatandaşlar, Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ni kurulan dev ekranlardan izledi.






AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler