"Bursa Zoo"nun yeni misafirlerine barınak yapılıyor

"Bursa Zoo"nun yeni misafirlerine barınak yapılıyor

Fok ve penguenler için inşa edilen barınaklar, tamamlanma aşamasına geldi

BURSA (AA) - Bursa Hayvanat Bahçesi'nin (Bursa Zoo) yeni misafirleri fok ve penguenler için inşa edilen barınaklar, tamamlanma aşamasına geldi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, barınak inşaatlarında sona yaklaşılırken foklar bu ay, penguenler ise mart ayında Bursa'da olacak.

Fok ve penguen barınaklarının yapımını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bundan sonraki hedeflerinin Bursa'ya gergedan ve fil getirmek olduğunu belirtti.

Altepe, hayvanat bahçesinin geliştirilmesi ve hayvan türlerinin artırılması çalışmalarını da hız kesmeden sürdürdüklerini, 8 yıl öncesine kadar 72 olan tür sayısını 112'ye ve 650 olan hayvan sayısını da bin 150'ye çıkardıklarını aktardı.

Bursa'nın, Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliğine (EAZA) üye olduğunu, bu nedenle getirilen hiçbir hayvana ücret ödenmediğini vurgulayan Altepe, şunları kaydetti:

"Fok balıkları Almanya Frankfurt Hayvanat Bahçesi'nden geliyor ve bu ay içinde bize teslim edilecek. Belçika ve Hollanda'daki hayvanat bahçelerinden gelen penguenler ise mart ayında gelmiş olacak. Bu türler de hayvanat bahçemize ayrı bir renk katacak. Bunun yanında gergedan elde etmeye yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Onun da barınağıyla ilgili ihaleye çıkıyoruz. Daha sonra da fil projemiz var. Sadece fil için 40 bin metrekare alana ihtiyacımız var. Bir taraftan barınakla ilgili çalışmalar bir taraftan da filin teminiyle ilgili çalışmalara başladık. İnşallah önümüzdeki yıl sonuca ulaşmış olacağız."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :