Bulgaristan'ın Ulusal Günü Edirne'de kutlandı

Bulgaristan'ın Ulusal Günü Edirne'de kutlandı

Vali Vekili Tanç: "İlişkilerin her geçen gün gelişmekte olmasından dolayı mutluyum"

EDİRNE (AA) - Bulgaristan'ın Ulusal Günü dolayısıyla Edirne'de resepsiyon düzenlendi.

Kentteki bir düğün salonunda düzenlenen programda, İstiklal Marşı ile Bulgaristan'ın milli marşı okundu.

Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosu Vasil Vılçev, resepsiyondaki konuşmasında, Türkiye'ye sığınmacı krizi karşısında gösterdiği duruşu ve verdiği destek nedeniyle tekrar teşekkür ettiklerini belirtti.

Vali Vekili Beyazıt Tanç da kısa zaman önce görevine başlayan Başkonsolos Vılçev'e, sıcak ilişkiler kurması ve olumlu mesajlar vermesinden dolayı teşekkür etti.

Bulgaristan ile Türkiye arasındaki dostane ilişkilerin gün geçtikçe arttığını ancak bu dostluğa katkı sağlamayacak durumlardan kaçınılması gerektiğini vurgulayan Tanç, "İlişkilerin her geçen gün gelişmekte olmasından dolayı mutluyum. Hepimizin görevi bu ilişkileri daha üst seviyelere çıkarmak olmalı ancak Bulgaristan'daki bazı belediyelerin meclisleri aracılığıyla kabul ettikleri (1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları) durumlar bu ilişkilere katkı sunmuyor. İkili iyi ilişkilerle bu sorunu aşacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da sınırların dostluklara engel olamayacağının altını çizdi.

Resepsiyona, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, Yunanistan'ın Edirne Konsolosu Evi Charitidou ile çok sayıda bürokrat, iş adamı ve Edirne'de yaşayan Bulgaristan vatandaşları katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler