Bu kadınlar Niğde'nin geleceğine yön verecek

Bu kadınlar Niğde'nin geleceğine yön verecek

Niğde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aile Destek Merkezi'nde açılan kursları başarıyla tamamlayan kursiyerler, sertifikalarını Vali Cahit Çelik'in eşi Nermin Çelik'in elinden aldı.

3 Nisan'da faaliyetlerine başlayan Niğde Aile Destek Merkezi, el sanatları, okuma yazma, Kur'an-ı Kerim, çocuk gelişimi, zekâ oyunları gibi farklı alanlarda eğitimler veriyor.

Merkezde açılan kursları başarıyla tamamlayan kursiyerler için sertifika dağıtım töreni düzenlendi. Kursiyerlere sertifikalarını veren Vali Cahit Çelik'in eşi Nermin Çelik, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım alan 20-60 yaş arası kadınların faydalandığı Aile Destek Merkezi kursları ile ilgili bilgi alıp, dönem sonu sergisini de gezdi.

Nermin Çelik, Aile Destek Merkezleri'nin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu çerçevesinde kadınların psikososyal, sosyokültürel, mesleki ve kişisel yönden gelişimleri ile toplumsal entegrasyonlarını sağlamaya yönelik faaliyet gösteren merkezler olduğunu dile getirdi.

Aile Destek Merkezi kurslarına katılarak devletten bin 800 TL teşvik ödemesi alan kadınların açılan kurslar, düzenlenen konferanslar ve piknik gibi sosyal etkinliklerle de özgüvenlerinin artması, mesleki beceriler kazanması, aile içi iletişiminin güçlenmesi, ekonomik alanda kendi ayaklarının üstünde durabilmesi, bilinçli ve çocuklarına faydalı ebeveynler olabilmeleri hedefleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.