Brüksel'deki terör saldırısı

Brüksel'deki terör saldırısı

ETUC İcra Komitesi toplantısına katılmak üzere Brüksel'de bulunan Hak-İş Genel Sekreteri Yıldız, kentte yaşanan korku ve paniği anlattı- Yıldız:- "Patlamalarla birlikte sokaklar boşaldı, insanlar ev ve iş yerlerinden dışarıya çıkmadı. Adeta kentte hayat d

ANKARA (AA) - ÖZCAN YILDIRIM - Hak-İş Genel Sekreteri Osman Yıldız, Avrupa İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ETUC) İcra Komitesi toplantısına katılmak üzere bulunduğu Brüksel'de terör saldırılarına tanıklık etti. Yıldız, patlamaların ardından kentte yaşanan korku ve paniği anlattı.

Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ETUC İcra Komitesi toplantısına katılmak üzere pazar günü Brüksel'e geldiğini söyledi.

Sabah saatlerinde toplantıya katılmak için otelden ayrıldığı sırada patlama sesi duyulduğunu belirten Yıldız, sonrasında yaşananlarla ilgili şunları anlattı:

"Her yer ambulans sesleriyle yankılandı. Bu durum insanların yaşadığı korku ve paniği daha da artırdı. Patlamalarla birlikte sokaklar boşaldı, insanlar ev ve iş yerlerinden dışarıya çıkmadı. Adeta kentte hayat durdu. ETUC İcra Komitesi, patlamalar nedeniyle iptal edildi. Türkiye'ye dönmek istiyoruz ama karayolu dahil ulaşım tamamen durmuş vaziyette. Burada hayatın normale dönmesini bekliyoruz."

Terörün her türlüsünün kınanması gerektiğini ifade eden Yıldız, "Terör örgütleri arasında ayrım yapılmamalı, bir insanlık suçu olan terörle 'amasız', 'fakatsız' mücadele edilmelidir. Biz bunu düşünürken, bölücü terör örgütünün Brüksel'in göbeğinde çadır açmasına izin verilmesini dün üzülerek gördük. Dünya, terör örgütleri konusunda samimi davranmalı" dedi.

- Atalay'ın uçağı Amsterdam Havaalanına indi

Bu arada, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın da toplantıya katılmak için sabah saatlerinde havayoluyla Brüksel'e hareket ettiği, patlamanın yaşanmasının ardından Atalay'ın da içinde bulunduğu uçağın Bekçika'nın Liege Havaalanı yerine Amsterdam Havaalanına indiği öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler