Bosna Hersek'te "Karadzic" provokasyonu

Bosna Hersek'te "Karadzic" provokasyonu

Soykırım suçundan yargılanan ve hakkındaki kararın bugün açıklanacağı Karadzic'e destek amacıyla Sırp nüfusun yoğun olduğu Doğu Saraybosna'da, üzerinde "Sırp kahramanlar" yazılı Karadzic ve Seselj fotoğrafları bilbordlara asıldı

SARAYBOSNA (AA) - Soykırımın da aralarında bulunduğu 11 ayrı suçtan yargılanan, hakkındaki kararın bugün açıklanacağı Bosnalı Sırpların eski lideri Radovan Karadzic'e destek amacıyla Sırp nüfusun yoğun olduğu Doğu Saraybosna'da, üzerinde "Sırp kahramanlar" yazılı Karadzic ve Vojislav Seselj fotoğrafları reklam panolarına asıldı.

Lahey'deki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Karadzic hakkındaki kararını açıklamasına saatler kala Bosna Hersek'in iki entitesinden biri olan Bosna Sırp Cumhuriyeti (RS) sınırları içerisindeki Doğu Saraybosna'da Karadzic provokasyonu yapıldı.

Sırp Radikal Partisi (SRS) tarafından astırılan fotoğraflarda, Karadzic'in yanı sıra Lahey'deki mahkemede yargılanmasına devam edilen Vojislav Seselj'in de fotoğrafı yer alırken, reklam panosundaki "Sırp kahramanlar" ifadesi dikkati çekti.

Bu arada, Karadzic davasında kararın açıklanacak olması nedeniyle hem Bosna Sırp Cumhuriyeti hem de Bosna Hersek Federasyonu'nda güvenlik önlemlerinin de arttırıldığı bildirildi.

Lahey'deki mahkemede aralarında soykırımın da bulunduğu 11 ayrı suçtan yargılanan Karadzic hakkındaki karar bugün açıklanacak. Kurban yakınları ve savaş mağdurları, Karadzic'in Srebrenitsa'nın yanı sıra Bratunac, Foca, Kljuc, Prijedor, Sanski Most, Vlasenica ve Zvornik bölgelerinde yapılan katliamlar nedeniyle de "soykırım" suçundan hüküm giymesini bekliyor.

Bosna Hersek'te "Karadzic" provokasyonu

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :