Bodrum Belediyesi kendine ait kafeyi "imara aykırılıktan" yıkacak

Bodrum Belediyesi kendine ait kafeyi "imara aykırılıktan" yıkacak

Muğla'nın Bodrum ilçesinde belediyeye ait kafenin imara aykırı olduğu ve sit alanına yapıldığı iddiası üzerine dava açıldı- Bodrum Belediye Encümeni, dava sonucunu beklemeden belediyenin iştiraki tarafından işletilen kafeye yıkım kararı aldı- Bodrum Başka

MUĞLA (AA) - Bodrum ilçesinde belediyeye ait kafenin imara aykırı olduğu ve birinci derece arkeolojik sit alanına yapıldığı gerekçesiyle dava açılması üzerine, belediye encümeni, kafe hakkında yıkım kararı aldı.

Neyzen Tevfik Caddesi'ndeki, Bodrum Belediyesinin iştiraki bir şirket tarafından işletilen Tepecik Kafe'nin imara aykırı olduğu ve birinci derece arkeolojik sit alanına yapıldığı gerekçesiyle Bodrum 1. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Mahkeme kararını beklemeyen Bodrum Belediye Encümeni, kafe için yıkım kararı aldı. Yıkımın pazar günü Bodrum Belediyesi ekiplerince gerçekleştirileceği bildirildi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yıkım kararı alınan kafede düzenlediği basın toplantısında, 2009-2014 yılları arasında, ilçenin tarihi ve kültürüne sahip çıkacak çalışmalar yaptıklarını, bu kapsamda Tepecik Camisi'nin yakınında, yapının güzelliğini kapatan kafeyi bulunduğu alandan 100 metre ileri taşıdıklarını anlattı.

Bazı vatandaşların, kafenin birinci derece arkeolojik sit alanına taşındığı ve yapının imara aykırı olduğu iddiasıyla konuyu yargıya taşıdığını anlatan Kocadon, şöyle konuştu:

"Biz derdimizi anlatamadık. Burasının dolgu alanı olduğunu ve bu binanın prefabrik yapı olduğunu anlatamadık ve hakkımızda soruşturma açıldı. Onun için üzülerek söylüyorum, pazar gününden sonra Tepecik Kafe yok. Burası benim gençliğimde dolmuş bir alandır. Burası asla birinci derece arkeolojik sit alanı değildir. Bodrum'da yaşayan belli bir yaş grubu buranın ne olduğunu bilir."

Bodrum Belediyesi kendine ait kafeyi "imara aykırılıktan" yıkacak

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler