BMGK'da Suriye toplantısı

BMGK'da Suriye toplantısı

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Churkin: - "Fransa'nın teklifi ile ilerleme kaydedilemeyeceğini düşünüyorum. Bu tasarının geçmesine nasıl müsade ederiz anlam veremiyorum"

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi BM Güvenlik Konseyi Başkanlığını yürüten Vitaly Churkin, Fransa'nın Halep'te ateşkes sağlanmasına yönelik teklif ettiği karar tasarısı ile ilerleme kaydedilemeyeceğini belirterek, "Bu tasarının geçmesine nasıl müsade ederiz anlam veremiyorum." dedi.

BMGK'da düzenlenen Suriye toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Churkin, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın video konferans yoluyla Halep'in doğusundaki şiddetin durdurulmasına ilişkin teklifini konseye anlattığını söyledi.

De Mistura'nın 900 kişilik El-Nusra üyelerinin silahlarını da alarak Halep'i terk etmeleri teklifini "oldukça cesur" bulduğunu ifade eden Churkin, "El-Nusra ve diğerleri kentten ayrılmayı kabul ederse, bu pragmatik ve olağan bir şekilde yapılmalı, teröristlere hak ettiğinden fazlası verilmemeli." diye konuştu.

Fransa'nın Halep için teklif ettiği karar tasarısının yarın oylamaya sunulması durumunda Rusya'nın veto edip etmeyeceği sorusuna ise Churkin,"Fransa'nın teklifi ile ilerleme kaydedilemeyeceğini düşünüyorum. Bu tasarının geçmesine nasıl müsade ederiz anlam veremiyorum." cevabını verdi.

Fransa'nın BMGK'ya sunduğu karar tasarısı yarın oylanacak. Tasarıda, Halep'te ateşkes için hava saldırılarının durdurulması ve Halep'e insani yardımın ulaşmasının sağlanması gibi maddeler bulunuyor.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :