BM'den Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki şiddet olaylarına kınama

BM'den Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki şiddet olaylarına kınama

BANGUİ (AA) - Orta Afrika Cumhuriyeti'nde görev yapan Birleşmiş Milletler İstikrar Misyonu (MINUSCA), ülkenin güneyindeki Pombolo kasabasında "çok sayıda...

BANGUİ (AA) - Orta Afrika Cumhuriyeti'nde görev yapan Birleşmiş Milletler İstikrar Misyonu (MINUSCA), ülkenin güneyindeki Pombolo kasabasında "çok sayıda masum sivilin hayatına mal olan" şiddet olaylarını kınadı.

MINUSCA'dan yapılan yazılı açıklamada, ülkenin güneyinde bulunan Aşağı Kotto ilindeki Pombolo kasabasında yaşanan şiddet olayları kınandı.

Olayların mavi berelilerin bulunmadığı bir bölgede gerçekleştiği belirtilen açıklamada, "İlk belirlemelere göre, bu büyük çaplı eylemler birçok masum sivilin hayatına mal oldu." ifadesi kullanıldı.

Kurbanların sayısı ya da ait olduğu etnik ve dini gruplar hakkında bilgi verilmeyen açıklamada, şiddet eylemlerini durdurmak ve yaralılara kolayca ulaşmak için ellerindeki tüm imkanların seferber edileceği vurgulandı.

Açıklamada, bu amaç doğrultusunda bölgeye keşif helikopteri ve birlik gönderileceği, ayrıca gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.

AA'ya konuşan Eski Seleka grubunun kollarından Orta Afrika için Birlik'in (UPC) Sözcüsü Süleyman Daouda, Pombolo kasabasında "En az 150 Müslüman'ın katledildiğini, yaklaşık 100 Müslüman'ın da yaralandığını" iddia etmişti.

Gün içinde kurban sayısının artabileceğini savunan Daouda, Ali Darassa'nın yönetimindeki UPC milislerinin saldırganları püskürtmeyi başardığını söylemişti.

Olayların sebebi henüz belirlenemezken, saldırganların, geçen hafta Kembe kasabasında 26 Müslüman'ı katleden Hristiyan ağırlıklı anti-Balaka grubuna mensup oldukları öne sürülüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :