BM Libya Özel Temsilcisi Kobler Mısır'da

BM Libya Özel Temsilcisi Kobler Mısır'da

Kobler, görevi bitmeden önce Mısır'ı son kez ziyaret etti

KAHİRE (AA) - Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Martin Kobler ile başkent Kahire'de bir araya geldi.

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Kahire'deki bakanlık binasında bir araya gelen Şükri ile Kobler'in, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan krizin, Libya üzerindeki etkilerini değerlendirdiği belirtilerek, "Görüşmede ayrıca Libya'daki krize ülke topraklarının bütünlüğünün korunması prensibi çerçevesinde şekillenen barışçıl çözüm yollarının bulunması konusunda fikir birliğine varıldı." ifadesi kullanıldı.

Yapılan açıklamaya göre Dışişleri Bakanı Şükri, görüşmede, Libya devleti ve kurumlarının, Suhayrat antlaşması çerçevesinde korunması için çareler bulunması gerektiğine dikkati çekerek, "Mısır yönetiminin Libya'daki tüm tarafların mutabık kalacağı ortak bir çözüm önerisi için diplomatik çabalarını sürdürdüğünü" dile getirdi.

Kobler ise Mısır'ın Libya krizinin barışçıl yöntemler ve diplomasi aracılığıyla çözüme ulaşması konusundaki çabalarını takdirle karşıladıklarını belirtti.

BM Libya Özel Temsilcisi Kobler'in Libya krizi kapsamında Mısır'a son ziyaretini düzenlediği, 2015 yılı Kasım ayında başladığı görevinin önümüzdeki günlerde sona ereceği duyuruldu.

Öte yandan, Libya'nın Beyda şehrinde kurulan hükümetin başbakanı Abdullah es-Sini'nin de bugün Mısır'a sürpriz bir ziyaret düzenlediği bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :