"Biz, sadece bayrağımıza ve milletimize hizmet ederiz"

"Biz, sadece bayrağımıza ve milletimize hizmet ederiz"

Tunceli'de bölücü terör örgütü PKK ile girilen çatışmada yaralanan gazi Yüzbaşı Kemaloğlu:- "Biz, bu milletin ve bu milletin iradesinin askerleriyiz. Bizim ne yerli işbirlikçilerle ne yabancı düşmanlarla hiçbir şekilde bir anlaşmamız ve bir bağlantımız ol

ANKARA (AA) - YEŞİM SERT KARAASLAN - Terörle mücadelede yaralanan gazi Yüzbaşı Muhammet Kemaloğlu, "Bizim bir tek vatanımız var, bir devletimiz ve bir bayrağımız var. Biz, bu milletin ve bu milletin iradesinin askerleriyiz. Bizim ne yerli işbirlikçileriyle ne yabancı düşmanlarla hiçbir şekilde bir anlaşmamız ve bir bağlantımız olamaz. Biz, sadece bayrağımıza ve milletimize hizmet ederiz, ordumuzla çalışırız." dedi.

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Ankara'da düzenlenen törene katılan evli ve iki çocuk babası Yüzbaşı Kemaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 yılında Tunceli'de bölücü terör örgütü PKK mensuplarıyla girilen çatışmada yaralandığını ve silah arkadaşlarından bir uzman çavuşun da olay yerinde şehit düştüğünü anlattı.

Yarasının ağır olduğunu, ilk olarak Elazığ Askeri Hastanesi'nde, daha sonra ise yeni ismiyle Sağlık Bakanlığı 3. Bölge Genel Sekreterliğine bağlı Gazi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındığını belirten Kemaloğlu, sol kolu, sağ ayağı, sol baldırından ateşli silah yaralanması nedeniyle gördüğü tedavinin üç yıl sürdüğünü ifade etti.

Tedavisinin tamamlanmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetlerinden gazi olarak malulen emekli edildiğini aktaran Kemaloğlu, sağlık durumunun iyi olduğunu dile getirdi. Kemaloğlu, "Bugün ayakta duruyorsam bunu, burada tedavimi yapan doktorlara borçluyum. Onlara teşekkür ediyorum." dedi.

- "Sırtımızda vebal var"

Kemaloğlu, askerliğin, vatan uğruna canını feda etmeyi göze almak olduğunun altını çizerek, askerlerin zor koşullar altında görev yaptığını ancak bu durumdan asla şikayet etmediklerini söyledi.

Bölücü terör örgütleriyle çatışmaya girerken hissettiklerini anlatan Kemaloğlu, şunları dile getirdi:

"Öncelikle hiçbir şey düşünmüyorsunuz. Aklınıza eşiniz ve çocuklarınız gelmiyor. Çünkü onlara sizden sonra bakacak bir devletiniz var, bir ordunuz var. Türk Silahlı Kuvvetleri, kendi emrinde olan personelinin arkasındaki hiçbir yakınını sahipsiz bırakmayacak kadar büyüktür. Bunu biliyorsunuz, o rahatlıkla operasyonlara gidiyorsunuz.

Operasyonlar, gece karanlığında, orman ve dağlık alanlarda oluyor genellikle. Ben de karanlık ve ormanlık bir alanda çatışmaya girmiştim. Normalde doğa harikası yerlerde görev yapıyorsunuz ama her an bir mayın ya da terörist kurşunuyla karşı karşıya kalabileceğiniz endişesiyle yaşıyorsunuz. Emrinizde askerleriniz var, onları anne ve babasına sağ salim gönderebilmek istiyor, bunun endişesiyle yaşıyorsunuz."

Operasyon bölgelerinde göreve başlamadan önce her askerin bu duruma kendini hazırladığı aktaran Kemaloğlu, "Ben kendi adıma şuna karar vermiştim ve dedim ki görev yapacağım iki yıl boyunca adeta uyumayacağım. Çünkü ben uyumazsam, emrimdeki askerlerim de anne ve babasına sağ salim gidecektir. Sırtımızda bir vebal var." diye konuştu.

- "Bizim bir tek vatanımız var, bir devletimiz ve bir bayrağımız var"

Bu sorumlulukla çatışmaya girdiğini belirten Kemaloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben, bunu doğru olarak yerine getirdiğimi düşünüyorum. Çünkü bize de komutanlarımız bu şekilde yapmamız gerektiğini öğretmişlerdi. Onlara da bizleri yetiştirdikleri için teşekkür ediyorum. Eşim bana, 'Yaralandığında aklına biz geldik mi?' diye sordu. Ben de 'Hayır' dedim. Aklıma sadece ve sadece arkamdaki askerlerim geldi. Onların vurulup vurulmadığını düşündüm, birine bir şey olduğu korkusunu yaşadım. Çünkü bizler onlarla birlikte yaşıyoruz. Onların ter kokusunu ezbere biliyorsunuz. Hissediyorsunuz. O nedenle, aklıma sadece askerlerim ve personelim gelmişti."

Kemaloğlu, gazi olmasına rağmen her zaman göreve hazır olduğunun altını çizerek, yaralandıktan altı ay sonra Türk Silahlı Kuvvetlerine iki kez tekrar göreve başlamak istediğine dair dilekçe verdiğini belirtti. Kemaloğlu, "Bugün beni istesinler, hiç beklemeden ve gözümü kırpmadan giderim." ifadelerini kullandı.

Kemaloğlu, Türk askerinin her zaman görevinin başında olduğunu belirterek, "Bizim bir tek vatanımız var, bir devletimiz ve bir bayrağımız var. Biz, bu milletin ve bu milletin iradesinin askerleriyiz. Bizim ne yerli işbirlikçilerle ne yabancı düşmanlarla hiçbir şekilde bir anlaşmamız ve bir bağlantımız olamaz. Biz, sadece bayrağımıza ve milletimize hizmet ederiz, ordumuzla çalışırız." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler