Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Serdaroğlu:

Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Serdaroğlu:

"Sendikamız, OYAK Renault'da çalışan işçilerin çoğunluk sendikasıdır" - "Sendikamızın temsiliyetinin şirket tarafından tanınması yasal bir durumdur. OYAK Renault işçilerinin sendikal temsiliyeti, yetki tespitini beklemeksizin tanınmalıdır"

BURSA (AA) - Birleşik Metal-İş Genel Başkan Adnan Serdaroğlu, "Sendikamız, OYAK Renault'da çalışan işçilerin çoğunluk sendikasıdır." dedi.

Serdaroğlu, sendikanın 5 Mayıs Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, OYAK Renault'ta işçilerin çoğunluğunun Birleşik Metal-İş ile birliğini devam ettirdiğini söyledi.

Ancak yeni işe alınan işçilere diğer sendika tarafından baskı uygulandığını savunan Serdaroğlu, bu sendikanın, genel müdürün adını kullanarak işçilere baskı yaptığını öne sürdü.

Şirketin, işçilerin sendika seçme özgürlüğünün güvencesini sağlaması gerektiğini belirten Serdaroğlu, şöyle devam etti:

"Şimdi şirkete düşen, ulusal ve uluslararası yasalara, ILO sözleşmelerine, sendikamızın üyesi olduğu IndustriALL Küresel Sendika ile imzaladıkları çerçeve sözleşmeye uygun davranacağını, işçilerin sendikal tercihlerine yönelik hiçbir baskı ve yönlendirme yapılmayacağını, bu konuda taraflı davranan yöneticiler hakkında gerekli yaptırımları hayata geçireceğini açıklamaktır."

İşçilere, çoğunluğunun üyesi olduğu sendika tarafından temsil edilme hakkının tanınması gerektiğini ifade eden Serdaroğlu, "Bu hak, ülkemizin altına imza koyduğu ILO sözleşmelerinden kaynaklı olduğu kadar artık kısa süre önce Yargıtayın kesinleşen bir kararıyla da yasal statüye kavuşmuştur." diye konuştu.

Serdaroğlu, "Sendikamız, OYAK Renault'da çalışan işçilerin çoğunluk sendikasıdır. Sendikamızın temsiliyetinin şirket tarafından tanınması yasal bir durumdur. OYAK Renault işçilerinin sendikal temsiliyeti yetki tespitini beklemeksizin tanınmalıdır." görüşünü paylaştı.

Sendikalarının girişimi sonunda binin üzerinde yeni işçinin artık sözleşmeli değil, diğerleri gibi belirsiz süreli hizmet akdiyle çalışacağını vurgulayan Serdaroğlu, "Sendikamızın girişimleri sonucu OYAK Renault'da artık 6 aylık, 11 aylık sözleşme dönemi bitmiştir. Tüm işçilerin deneme süresi 2 aydır. İşe yeni başlayan her işçi, bu sürenin sonunda diğer işçilerle aynı haklara sahiptir." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler