"BİRKONFED doğu illerine yatırım seferberliği başlattı"

"BİRKONFED doğu illerine yatırım seferberliği başlattı"

BİRKONFED Genel Başkanı Ünsal:- "Doğu illerimize yatırım seferberliği başlatıyoruz"- "3 ilimizde 5 sektörde ortalama 25 bin vatandaşımıza istihdam kapısı açacak projelerimizi hayata geçirmek için müracaatlarımızı yaptık"- "Yapacağımız yatırımlarla ihracat

İSTANBUL (AA) - BİRKONFED İş Dünyası Konfederasyonu Genel Başkanı Osman Ünsal, doğu illerine yatırım seferberliği başlattıklarını, 3 ilde 5 sektörde ortalama 25 bin kişiye istihdam kapısı açacak projeleri hayata geçireceklerini bildirdi.

BİRKONFED'den yapılan açıklamaya göre, Konfederasyonun Genel Başkanı Ünsal, Doğu ve Güneydoğu illerine yaptığı ziyaretin ardından, Ankara'da Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile bir araya geldi.

Ünsal, görüşmelere ilişkin yaptığı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım'ın 23 il için açıkladığı teşvik paketinin ardından Diyarbakır, Elazığ ve Malatya'ya bir dizi ziyaret düzenlediklerini ve yatırım yapacakları konuları bölge temsilcileriyle istişare ettiklerini belirtti.

Eğitim, sağlık, tekstil ve sanayi alanında birçok yatırım planladıklarını ifade eden Ünsal, "Doğu illerimize yatırım seferberliği başlatıyoruz. Ülkemizin doğusunun batı ile hiçbir farkı kalmayacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı istihdam seferberliği milli kalkınma için önemli bir işarettir. Bu çağrı iş dünyası olarak bizleri oldukça heyecanlandırmıştır. Teröre ve ekonomik manipülasyonlara karşı mücadelenin en etkin yolu güçlü ekonomidir. Güçlü ekonomi ise üretimle mümkündür." yorumunu yaptı.

Ünsal, iş dünyası olarak batıdaki tüm iş adamlarını teşvik yatırımlarına sevk ettiklerini, 3 ilde 5 sektörde ortalama 25 bin kişiye istihdam kapısı açacak projeleri hayata geçirmek için müracaatlarını yaptıklarını kaydetti.

Yapacakları yatırımlarla ihracata 15 milyar dolar katkı sunmayı planladıklarını belirten Ünsal, "Doğu'daki kardeşlerimizle aramıza bundan sonra hiçbir terör örgütü mesafe koyamayacaktır. Aramızdaki kardeşlik köprüsünü yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Çalışan, üreten ve büyüyen Türkiye'nin temellerini hep beraber atacağız. Devletimizin iş dünyasına sunduğu olanaklar devrim niteliğindedir. Biz bu olanakları en doğru şekilde değerlendirip ülke ekonomisine katma değer sağlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :