"Bir Günde Bebeğe Dönüştü"

"Bir Günde Bebeğe Dönüştü"

Askere gitmeyi beklerken geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını yatağa mahkum ve bilinci kapalı şekilde sürdüren 20 yaşındaki Ufuk Kadir Bulut'u, ailesinin güçlü sevgisi hayata bağlıyor- Anne Bulut: "Oğlumun dün askere gitmesini ve sağlıklı bir şekil

HATİCE ÖZDEMİR - Askere gideceği günün hayalini kurarken geçirdiği trafik kazasıyla yatağa mahkum olan Ufuk Kadir Bulut, ailesinin sevgisiyle hayata tutunuyor. Ailesi ise oğullarının yeniden konuşabileceği, yürüyebileceği, görebileceği günlerin hayalini kuruyor.

Geçen yıl eylül ayında Kemer ilçesinden Antalya'ya gelirken kullandığı otomobil, karşı yönden gelen başka bir otomobille çarpışan Ufuk Kadir Bulut, ağır yaralandı.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesine kaldırılan Bulut, burada yaklaşık 2 ay yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi verdi. Yaşam mücadelesini kazanan Bulut, hayatını yatağa mahkum ve bilinci kapalı şekilde sürdürmek zorunda kaldı.

Yaklaşık 1,5 ay sonra askere gitmeyi beklerken geçirdiği trafik kazasıyla tüm hayallerini kaybeden Bulut için yüzde 99 engelli raporu verildi.

Kazadan önce turizm sektöründe yoğun bir tempoda çalışan ve çevresinde yaşam sevinci ve hareketliliği ile bilinen Bulut, bugün her şeyden habersiz bir şekilde yatıyor. Ailesinin yardımıyla beslenerek hayatını sürdürebilen Bulut, yine ailesinin güçlü sevgisiyle hayata sarılıyor.

- "Ona hayatı yeniden öğretiyoruz"

Hayattan kopmasını istemediği oğluna müzik dinletip, televizyon izleten anne Sevgi Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada oğlunun bir gün içinde yeni doğmuş bir bebeğe dönüştüğünü dile getirerek, ona hayatı yeniden öğrettiklerini söyledi.

Sevgi Bulut, yataktan kalkamayan, konuşamayan, hareket edemeyen, beslenemeyen oğlunu yeniden büyütmeye başladıklarını, mama, çorba, yoğurt, meyve suları gibi sıvı gıdalarla besleyebildiklerini kaydetti.

Oğlunun küçük bir hareketiyle büyük heyecan, mutluluk yaşadıklarını belirten Bulut, zorlu bir süreçten geçtiklerini, oğlunun bir an önce sağlığına kavuşabilmesi için hayattaki tüm olumsuzlukları görmezlikten geldiklerini ifade etti.

Büyük bir umutla oğlunun yeniden eski günlerine dönmesini bekleyen anne Bulut, "Oğlumun dün askere gitmesini ve sağlıklı bir şekilde vatani görevini yapıp dönmesini beklerken, bugün yürümesini, konuşmasını, yeniden 'anne' demesinin hayalini kuruyoruz" dedi.

Bir trafik kazası sonucu oğlunun bu hale geldiğini anlatan Bulut, "Bir kaza her şeyimizi aldı, götürdü. Siz ne kadar dikkatli olursanız olun, karşınızdaki dikkatli olmadığı takdirde kaza kaçınılmaz oluyor. Sürücülerden bir hayata mal olmadan önce daha dikkatli olmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Hatice Özdemir
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı

Kaynak:Haber Kaynağı