"Bir gün şehit ve gazilerimize çalışıyoruz" kampanyası

"Bir gün şehit ve gazilerimize çalışıyoruz" kampanyası

TES-İŞ İstanbul 3 No'lu Şubesi, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olanların aileleri ve yaralananlar için yardım kampanyası başlattı

İSTANBUL (AA) - Türkiye Enerji, Su ve Gaz işçileri Sendikası (TES-İŞ) İstanbul 3 No'lu Şubesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olanların aileleri ve yaralananlar için yardım kampanyası başlattı.

Kampanyayla ilgili AA muhabirine bilgi veren şube başkanı Hüseyin Ozil, şube yönetimi ve üyeleri olarak 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini şiddetle kınadıklarını söyledi.

Darbe girişiminin hiçbir şekilde kabul edilebilir olmadığını vurgulayan Ozil, "İlk günden itibaren üyelerimizle alanlardaki demokrasi nöbetine devam ediyoruz. Her ne suretle olursa olsun, her ne adla olursa olsun, ne taraftan yapılırsa yapılsın, ister sivil ister askeri, iç veya dış güçler tarafından yapılsın fark etmez, biz bu tür darbelere karşıyız. Halkın ve milletin iradesi her şeyin üzerindedir. Bu iradenin de tecelli ettiği yer sandıktır. Kendi irademizi tahakküm altına alacak olayların karşısındayız" diye konuştu.

Ozil, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da şifa dileyerek, şunları kaydetti:

"Başbakanlık tarafından başlatılan şehit ve gazilerin geride kalan ailelerine yönelik yardım kampanyasına biz de TES-İŞ İstanbul 3 No'lu şube yönetimi ve örgütlü olduğumuz İGDAŞ'ta çalışan üyelerimiz adına 'Bir gün şehit ve gazilerimize çalışıyoruz' kampanyası başlattık. Şehit aileleri ile gazilerin yaralarına merhem olabilme adına başlattığımız bu kampanya neticesinde arkadaşlarımızın katılımıyla toplanan paraları Başbakanlığa, ilgili hesaplara takdim edeceğiz. Şubemiz adına yaklaşık 200 bin lira toplanacağı kanaatindeyiz. Allah böyle bir olayı Türkiye'ye bir daha yaşatmasın."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler