Bina Tasarufunda öncelik yalıtım

Bina Tasarufunda öncelik yalıtım

Türkiye’de enerji verimliliği ve tasarrufu konusunda bilinçlendirme seferberliği başlatan Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) Anadolu Buluşmaları’nın yedincisini Konya’da Ramada otelde gerçekleştirdi.

 

VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emre Alkin konunun yanı sıra tüketicilere enerji verimliliğiyle ev ekonomisinde oluşacak tasarrufu işaret etti. Alkin, “Bugün vatandaşın cebinden çıkan paranın büyük bir kısmı ısıtılamayan ya da soğutulamayan evlerde uçup gidiyor. Yapılarda en fazla enerji kaçağı, ısı yalıtımı olmayan binalarda oluşuyor. Binalarda tüketilen enerjinin yaklaşık yüzde 80’i ısıtma ve soğutma ihtiyacı için kullanılıyor. Isı yalıtımı yapan bina sahipleri, faturalarında da yüzde 50’ye varan tasarruf elde edilebiliyor” dedi.

verimderr--(2).jpg

ISI YALITIMI İLE TASARRUF EDİN

Türkiye'de üretilen enerji ile tüketilen enerji arasında uçurum olduğunu belirten Alkin, "Ülkemizde toplam enerjinin yüzde 37'si konut ve sitelerde tüketiliyor. Verimli kullanılmayan enerji hem vatandaşın cebine, hem de ülke ekonomisine zarar veriyor. Özellikle yılın neredeyse 6 ayı soğuk geçen illerimizde tüketicilerin ısınma için harcadığı enerjiyi verimli kullanılması çok önemli. Binalarda harcanan enerjiyi verimli kullanmak ve tasarruf etmek için en önemli araç ise ısı yalıtımı" diye konuştu.

Etiketler :