Beyşehir Gölü takip altında

Beyşehir Gölü takip altında

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Beyşehir Gölü'nde su ürünleri denetimlerini sıklaştırarak yasa dışı avlanmaya karşı önlemlerini arttırıyor.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü'nde yasa dışı avlanmanın önüne geçilmesi amacıyla Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen denetim ve kontrol faaliyetleri devam ediyor. Su ürünleri kontrol ekipleri, ilgili su ürünleri kanunu çerçevesinde Beyşehir'de faaliyet gösteren balık işleme tesisleri, balık alım kantarları, balıkçı tekneleri ve perakende satış yerlerini titizlikle denetliyor.

Yapılan açıklamada, özellikle avı yapılan su ürünlerinin belirlenen boy limitine uygun olarak avlanıp avlanmadığının kontrol edildiği belirtildi. Ayrıca, endemik türlerden biri olan yağ balığının avlanmasının yasak olduğu vurgulanarak, balıkçı sektörüne sürdürülebilir avlanma için balık boy tahditlerine uyma çağrısı yapıldı.

Denetimler kapsamında, su ürünleri nakli yapan araçlarda yapılan yol kontrolleri ile su ürünlerinin ticaretine katkı sağlayan işletmelerin faaliyetleri üzerinde de detaylı incelemeler yapıldı. Balıkçılık sektörünün tüm paydaşlarına, doğal dengeyi koruma adına yapılan denetimlerin önemine vurgu yapılarak, bereketli ve sürdürülebilir bir av sezonu temenni edildi.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, yasa dışı avlanma ile mücadele kapsamında gerçekleştirilen bu denetimlerle Beyşehir Gölü'nün ekosistemini koruma ve su ürünleri stoklarını sürdürülebilir bir şekilde yönetme hedefine yönelik kararlılıkla çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum