Beyoğlu'ndaki terör saldırısı

Beyoğlu'ndaki terör saldırısı

OTSAD Başkanı Kırk:- "Ülkemizin imajını hiçbir terör saldırısı kesinlikle zedeleyemeyecektir"- TUROB Başkanı Bayındır:- "Herhalde bu yeni bir dünya savaşı şekli"- TÜRSAB Genel Sekreteri Gürcün:- "Artık burada dünyanın el ele verip, bu global terör belasıy

İSTANBUL (AA) - Turizmciler, Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde terör saldırısının gerçekleştiği yere karanfil bırakarak, hayatlarını yitirenleri andı.

Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acentaları Derneği (OTSAD) Başkanı Hüseyin Kırk, burada yaptığı açıklamada, ülkenin imajını hiçbir terör saldırısının zedeleyemeyeceğini belirterek, ülkeyi tanıtmaya devam edeceklerini söyledi.

Terör saldırılarını yapanlardan hesabın sorulacağını ifade eden Kırk, "Avrupa ve Rus pazarı sıkıntıda fakat bizler Ortadoğu pazarıyla çalışıyoruz. Ortadoğu ülkelerinden turist gelmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Yılmak yok yola devam. Ülkemizi tanıtmaya devam. Hiçbir şekilde, hiçbir zaman durmadık, durmayacağız ve ülkemizi tanıtmaya devam edeceğiz." dedi.

Türkiye Otelciler Birliği Başkanı (TUROB) Timur Bayındır, bu tip terör saldırılarının "yeni bir dünya savaşı şekli" olabileceğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu üzücü hadise tamamen insanın seyahat etme özgürlüğünü kısıtlamayı amaçlıyor. Bugün nitekim Belçika'da olan hadisede gerek havaalanında gerek metroda aynı noktada bir ilerleme sağlıyor. Herhalde bu yeni bir dünya savaşı şekli. Bunlardan yılmayacağız. Dirayetle işlerimizin başındayız. Bütün gayretimizle her zaman meydandayız. Seyahat özgürlüğümüzü kimseye vermeyeceğiz. Bu böyle biline."

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Genel Sekreteri Çetin Gürcün, bütün ülkelerin el ele verip, global terör belasıyla mücadele etmesi gerektiğini belirterek, "Yaşadıklarımız, insanların seyahat etmesini engelleme ve kendi ülkeleri içerisinde yaşamasını sağlamaya yönelik hareketler bunlar. Terör nereden gelirse gelsin, kimi hedef alırsa alsın her türlüsü dünya için kötü ve tehlikelidir." diye konuştu.

İstanbul Şoförler Odası Başkanvekili Nurettin Gültekin ise "Buraya terörü lanetlemeye geldik. Kimsenin bu ülkenin huzurunu bozmaya gücü yetmeyecek. Bunu birlik beraberlik içerisinde aşacağız. 'Terörden korkmuyoruz ve buradayız' ve sokaklarda olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Beyoğlu'ndaki terör saldırısı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :