Beyoğlu'nda yayınevine saldırı

Beyoğlu'nda yayınevine saldırı

Maskeli 2 kişi, Kırmızı Kedi Yayınevinin camlarını kırdıktan sonra kaçtı

İSTANBUL (AA) - Beyoğlu’nda yüzleri maskeli 2 kişi tarafından Kırmızı Kedi Yayınevine saldırıda bulunuldu.

Alınan bilgiye göre, Ömer Avni Mahallesi Beytül Malcı Sokak’ta bulunan yayınevine maskeli 2 kişi geldi. Şahıslardan biri yayınevinin camlarını çekiçle kırdı. Şahıslar daha sonra koşarak buradan uzaklaştı.

İhbar üzerine gelen polis ekiplerince olay yerinde incelemelerde bulunuldu. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Konuya ilişkin açıklama yapan yayınevi yetkilisi Salih Yavuz, saldırı sırasında dışarıda bir toplantıda olduğunu, arkadaşlarının haber vermesi üzerine geldiğini söyledi.

"Zannediyorum öğlen de keşfe gelen iki genç" diyen Yavuz, şunları kaydetti:

"Gelip biri kapıyı açmak suretiyle 'Sabahattin Önkibar akıllı olsun’ diye bağırmış. Bizim yazarımız. Biri de çekiçle camları kırıp aşağı doğru kaçmış. Önkibar'ın Devlet Bahçeli'yle ilgili yazdığı kitabı için toplatma kararı çıkmıştı. Sanıyorum o kitapla ilgili herhalde bir saldırı oldu. Öyle düşünüyoruz."

Yavuz, kitabın toplatılması kararına itirazda bulunduklarını, bunun mahkemece kabul görmediğini ifade ederek, dolayısıyla kitabın satışını yapmadıklarını sözlerine ekledi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler