Beyazıt ramazan sohbetleri

Beyazıt ramazan sohbetleri

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Bıyıklı:- "Çocuk terbiyesi anlamında teravihler çok büyük bir imkan"

İSTANBUL (AA) - Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, "Çocuk terbiyesi anlamında teravihler çok büyük bir imkan" dedi.

Türkiye Diyanet Vakfınca bu yıl 35'incisi düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı kapsamında gerçekleştirilen "Beyazıt Ramazan Sohbetleri" konuğu Mahmut Bıyıklı oldu.

Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Bıyıklı, teravihe gelen çocukların cami ile tanışması konusunda yetişkinlerin dikkatli olması gerektiğini anlattı.

O yaşlarda yaşanılan olumsuz bir hatıranın çocukların sonraki yaşlarında din algılarında sorunlara sebep olduğunu, yaralar açtığını ifade eden Bıyıklı "Camilere gelen çocuklara özel hediyeler verilebilmelidir. Bu konuda din görevlilerimizin geçmiş yıllara nazaran daha duyarlı davrandıklarını bir gerçek. Çocukları kazanmak adına daha fazla gayret etmemiz gerekiyor." dedi.

Bıyıklı şunları kaydetti:

"Yarınlarımız olan çocuklarımızı gençlerimizi camiye kazandırmak varken camide kaybetmek tehlikesiyle karşı karşıyayız. Sert bir söz, çatık kaşlı bir bakış bile onların ruh dünyalarında derin tahribatlar açabilir. Bu vebale girmemek adına halkımız daha duyarlı, çocuklarımıza karşı daha şefkatli olmak zorundadır, çocuk terbiyesi anlamında teravihler çok büyük bir imkan."

Bıyıklı, dinleyicilerden gelen istek üzerine "Teravihte Gülen Çocuklar" isimli şiirini okudu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :