Beta Ziraat ve Ticaret A.Ş., Tarımsal Yeniliklerle Türkiye'nin Ekonomisine Katkı Sağlıyor

Beta Ziraat ve Ticaret A.Ş., Tarımsal Yeniliklerle Türkiye'nin Ekonomisine Katkı Sağlıyor

Türkiye'nin tarımsal üretimini arttırarak ekonomik ve sosyal kalkınmaya önemli katkılar sunan Beta Ziraat ve Ticaret A.Ş., yerli ve milli tohum çeşitleriyle öne çıkıyor.

Türkiye'nin tarımsal üretimini arttırma hedefiyle yola çıkan Beta Ziraat ve Ticaret A.Ş., sektördeki deneyim ve birikimiyle öne çıkıyor. Konya Şeker çatısı altında faaliyetlerini sürdüren firma, yerli, milli ve doğal çeşitleriyle ülke ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. 1961 yılında kurulan ve Türkiye'nin ilk tohumculuk firmalarından biri olan Beta Ziraat ve Ticaret A.Ş., 2008'de Konya Şeker ile güçlerini birleştirerek, yurt içi ve dışında ihracat hacmini artırmaya odaklanmıştır.

Beta Ziraat ve Ticaret A.Ş., Tarımsal Yeniliklerle Türkiye'nin Ekonomisine Katkı Sağlıyor

Dışa bağımlılığı azaltma misyonuyla hareket eden firma, çiftçilerin gelirini çeşitlendirme konusunda önemli bir rol oynamaktadır. Bölgeye uygun nitelikli tohumlar üreterek tarımsal verimliliği artırmayı hedefleyen Beta Ziraat ve Ticaret A.Ş., çiftçilere sözleşmeli tohumluk üretimi imkanı sunmaktadır. Şeker pancarı tohumluğu başta olmak üzere mısır, ayçiçeği, bakliyat ve hububat gibi birçok bitki türünde üretim yaparak, ülke tarımına önemli katkılar sağlamaktadır.

Yenilikçi yaklaşımıyla AR-GE çalışmalarına büyük önem veren Beta Ziraat ve Ticaret A.Ş., tarımsal teknolojideki gelişmeleri yakından takip ederek yerli ve yeni çeşit tohumlarla üretimine katkı sunmaktadır. Ayrıca, yurt dışı pazarlarında da etkin bir rol oynayan firma, Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere Türkiye'nin yakın coğrafi komşuları ve Avrupa ülkelerine ihracat yaparak ülke ekonomisine döviz girdisi sağlamaktadır. Bu sayede, tarımsal yenilikleri ve sürdürülebilir tarım uygulamalarını teşvik ederek çiftçilerin refah seviyesini artırmayı hedeflemektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.