Beş bin kişilik mobil mutfak tırı afetlerde hizmet verecek

Beş bin kişilik mobil mutfak tırı afetlerde hizmet verecek

Türkiye Belediyeler Birliğince Ordu'ya gönderilen 1 milyon liralık mobil mutfak tırı, Ordu'nun yanı sıra diğer bölge illerinde de olası afetlerde hizmete sunulacak

ORDU (AA) - Ordu'nun yanı sıra diğer bölge illerinde de olası afetlerde hizmet vermesi planlanan 5 bin kişilik mobil mutfak tırı, Ordu Büyükşehir Belediyesine teslim edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 1 milyon lira maliyetli ve içinde 5 bin kişinin günlük ihtiyacını karşılayacak yeme içme sistemi barındıran tam donanımlı mobil tırda incelemede bulundu.

Yılmaz, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ile Artvin’de her yıl, haziran ve eylül ayları arasında ölümlü ve maddi hasarlı sel afetleri yaşandığını belirterek, "Geçtiğimiz yıl Artvin'de yaşanan sel nedeniyle birçok vatandaşımız hayatını kaybetti. Biz ekip gönderdik ancak bu yeterli olmadı." dedi.

Bu konuda Türkiye Belediyeler Birliğinden talepte bulunduklarını anlatan Yılmaz, şunları söyledi:

"Ordu'nun afetlere karşı üs olmasını istedik. Onlar da isteğimize kayıtsız kalmadı. Mobil mutfak tırı, Karadeniz Bölgesi'nin en donanımlı aracı. İnşallah bu aracı kullanmayı gerektiren bir durum olmaz ancak olursa da Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak mağduriyetin en asgari düzeyde yaşanması için elimizden geleni yapacağız."

Yılmaz, mobil mutfak tırının yaklaşık 1 milyon lira maliyetli olduğunu aktararak, "Türkiye Belediyeler Birliği, bu araçtan daha önce Şanlıurfa ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesine göndermişti. Üçüncüsü Ordu Büyükşehir Belediyesine kazandırıldı. İlimize ve bölgemize hayırlı olsun." ifadesini kullandı.

Yılmaz, 24 saat hizmette olacak tırın bölgedeki büyük bir eksikliği gidereceğini sözlerine ekledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler