Berat Kandili

Berat Kandili

AK Parti Genel Başkan yardımcıları Hotar ve Çalık, Berat Kandili dolayısıyla tebrik mesajı yayımladı

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan yardımcıları Nükhet Hotar ve Öznur Çalık, İslam aleminin Berat Kandili'ni kutladı.

Hotar, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, kurtuluş ve affı müjdeleyen, rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı Berat Kandili'ne ulaşmanın mutluluğu içinde olduklarını belirtti.

Bugünün kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günü olduğunu vurgulayan Hotar, "Bugün yüce Yaradan'ın affına erebilmek için yaratılanı affetme günüdür. Berat, bizlere her türlü şer, kötülük, zulüm, haksızlık ve adaletsizlikten uzak olmayı emreder. Mübarek Berat Kandili'nin sevgi, kardeşlik ve barış duygularını güçlendirmesini, ülkemiz ve tüm insanlığa mutluluk, huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum. Tüm İslam aleminin Berat Kandili'ni tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık ise kandillerin insanları birbirine bağlayan, kalplerin yüce Mevlaya açıldığı, gönüllerin ısındığı, kardeşliğin pekiştiği özel ve müstesna geceler olduğunu aktardı.

Mübarek ramazan ayının müjdeleyicisi Berat gecesine erişmenin tarifsiz sevinç ve mutluluğu içerisinde olduklarını vurgulayan Çalık, mesajında şunları kaydetti:

"Berat, günahlarımızdan arınma, sıhhat ve esenlik dileme, ilahi af ve rahmete nail olmak için Rabbimizin bize bahşettiği eşsiz bir fırsattır. Bu fırsatı iyi değerlendirerek tefekkür ve tezekkür etmeli, küsleri barıştırmalı, Allah'ın bizlere olan sonsuz rahmet ve bereketi için şükretmeli, kalplerin güneşini söndüren karanlık duyguları aşmalı ve terk etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerimle Cenabı Allah'tan bizleri, günahlarımızdan berat etmiş olarak Ramazanı Şerif'e ulaştırmasını diliyor, lütuf kapılarının ardına kadar aralandığı Berat gecesinin milletimize, ülkemize ve tüm İslam alemine dirlik, birlik ve hayırlar getirmesini gönülden niyaz ediyorum."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler