Benin'in bağımsızlığının 56'ncı yıl dönümü

Benin'in bağımsızlığının 56'ncı yıl dönümü

Benin Devlet Başkanı Talon: - "Ülkemiz 56 yıl içinde ekonomide ve sosyal kalkınmada fazla yol katedemedi"

KOTONU (AA) - Benin Devlet Başkanı Patrice Talon, ülkesinin, ekonomi ve sosyal kalkınma alanında yeterince ilerleyemediğini belirtti.

Benin'in bağımsızlığının 56'ncı yıl dönümü, başkent Kotonu'da askeri törenle kutlandı. Törene, Talon, eski Devlet Başkanlarından Boni Yayi ve Nicephore Dieudonne Soglo ile eski Başbakan Lionel Zinsu'nun yanı sıra çok sayıda siyasetçi katıldı.

Talon ve beraberindekiler, törenin ardından, bağımsızlık savaşında yaşamını yitiren askerlerin mezarlarını da ziyaret etti. Talon, ayrıca devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, "Ülkemiz 56 yıl içinde ekonomide ve sosyal kalkınmada fazla yol kat edemedi. Yoksullukla ve az gelişmişlikle hep birlikte mücadele etmeliyiz." dedi.

Kalkınmaya götürecek yolda alınacak önlemler ve atılacak adımlara da değinen Talon, demokrasinin ve iyi yönetimin sağlanması için siyasi, kurumsal ve idari alanlarda reformların yapılması gerektiğine dikkati çekti. Benin, Fransa sömürgesine karşı verdiği bağımsızlık mücadelesini 1960'ta kazanmıştı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler