Benin'deki Lassa ateşi salgını

Benin'deki Lassa ateşi salgını

Sağlık Bakanı Seidu, 28 kişinin ölümüne yol açan salgının sona erdiğini duyurdu

KOTONU (AA) - Benin Sağlık Bakanı Allassane Seidu, ülkedeki Lassa ateşi salgınının sona erdiğini açıkladı.

Seidu, devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, uluslararası sağlık kurallarına göre, salgının tamamen yok edildiğinin anlaşılabilmesi için 42 gün olan gözetim süresi boyunca hiçbir vakanın yaşanmaması gerektiğini hatırlatarak, bu süreyi vakasız bir şekilde atlattıklarını ve salgının sona erdiğini bildirdi.

Seidu, salgınla mücadelede, virüsün çok etkili olduğu bölgelerde kriz komiteleri oluşturan yetkililer, sağlık görevlileri ve salgına karşı farkındalığı arttıran medya kuruluşlarının büyük payı olduğunu kaydetti.

Öte yandan Sağlık Bakanı vekili Ange N'Kue, önceki gün yaptığı yazılı açıklamada, ülkede ilk vakanın Ocak'ta görüldüğünü belirterek 3 Ocak-10 Nisan aralığında 54 vakanın tespit edildiğini, bu hastaların 28'inin yaşamını yitirdiğini, son vakanın da 10 Nisan'da iyileştiğini kaydetmişti.

Ebola ile aynı hastalık grubunda yer alan Lassa ateşi, ilk kez 1969 yılında Nijerya'nın Borno eyaletindeki Lassa kentinde ortaya çıktı.

Fare dışkısına temasla bulaşan Lassa ateşi, insandan insana geçebiliyor ve organlarda ölümcül kanamalı ateşe yol açıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler