Belediyeden ücretsiz cenaze nakil hizmeti

Belediyeden ücretsiz cenaze nakil hizmeti

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin, Türkiye'nin her noktasına karayolu ve havayoluyla ücretsiz cenaze nakil hizmeti verdiği bildirildi

TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin her noktasına karayolu ve havayoluyla ücretsiz cenaze nakil hizmeti veriyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Mezarlıklar Dairesi Başkanlığının vatandaşlara defin hizmeti vermeye devam ettiği belirtilerek, mezar yeri tahsisi hariç cenaze yıkama ve kefenleme işlemleri ile cenaze nakil işlemlerinin tamamen ücretsiz olduğu belirtildi.

Kent merkezi, ilçe ve mahallelerde yeni mezarlık alanları oluşturulması için çalışmaların sürdürüldüğü de aktarılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin şu sıralar yaklaşık 3 bin 291 mezarlığın ıslah edilmesi için yoğun çaba gösterdiği kaydedildi.

Açıklamada, belediyeden ücretsiz cenaze yıkama, kefenleme ve nakil hizmeti alanların sayısının her geçen yıl arttığı belirtilerek, belediyenin 2011 yılında 458, 2012'de 600, 2013'te 821, 2014'te bin 298 ve 2015'te de bin 719 cenaze yıkama ve kefenleme hizmeti verdiği bildirildi.

Belediyenin verdiği cenaze nakil hizmetinin de artış gösterdiği vurgulanan açıklamada, belediyenin 2011 yılında 796, 2012'de bin 32, 2013'te bin 40, 2014'te 2 bin 231, 2015'te 2 bin 488 ve bu yılın ilk 4,5 aylık döneminde de bin 468 cenaze nakli yaptığı anlatıldı.

Kentte bu yıl 850 cenaze yıkama işlemi yapıldığı anlatılan açıklamada, daha önce 3 cenaze aracıyla hizmet veren belediyenin bu sayıyı 8'e çıkardığı ve kısa süre sonra bir cenaze aracının daha hizmete gireceği ifade edildi.

Vatandaşların cenaze hizmeti için 7 gün 24 saat hizmet veren "Alo Cenaze Hattı''na "0530 238 88 02" numaralı telefondan ulaşabileceği belirtilen açıklamada, cenaze nakil hizmetlerinin belediye tarafından karayolu ve havayolu ile Türkiye’nin tüm noktalarına ücretsiz gerçekleştirdiğine işaret edildi.

Belediyenin halen Trabzon'daki Bostancı, Sülüklü, Boztepe, Bahçecik mezarlıklarında defin hizmeti verdiği, ayrıca şehrin batı yakasındaki mezarlık ihtiyacını karşılamak için Ortahisar ilçesinin Uğurlu Mahallesi'ndeki 56 dönümlük bir alanın kamulaştırılarak kısmen hizmete alındığı ve bu alanda askeri şehitlik, polis şehitliği, şehitlik anıtı, taziye çadırı, tören alanı, cami ve gasilhane bulunan bir mezarlık kurulacağı da aktarılan açıklamada, mezarlığın diğer mezarlıklardan farklı olarak 5'li gruplar halinde dört bir tarafı yolla çevrili mezar parsellerden oluşacağı bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da belediye olarak vatandaşlara en acılı günlerinde en iyi şekilde yardımcı olma gayretinde olduklarını ifade ederek, mezar yeri haricindeki tüm cenaze hizmetlerini ücretsiz olarak topluma sunduklarını ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler