Belediye başkan adayları ne zaman belli olacak? Erdoğan tarih verdi

Belediye başkan adayları ne zaman belli olacak? Erdoğan tarih verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlere ilişkin yaptığı açıklamada, Cumhur İttifakı olarak iddialı olduklarını belirterek, belediye başkan adaylarının Aralık ayı ortalarına doğru açıklanacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere yerel seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Cumhur İttifakı'nın yaklaşan yerel seçimde de iddialı olduğunu vurgulayarak, seçim hazırlıklarının titizlikle sürdüğünü belirtti.

Erdoğan, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Cumhur İttifakı olarak tüm seçimlerde olduğu gibi yaklaşan yerel seçimde de iddialıyız. Çalışmalarımızı bu iddiamız nispetinde çok titiz bir biçimde yapıyor, adaylarla ilgili süreçte her konuyu ince eliyor sık dokuyoruz. Partimiz gerekli hazırlıkları ve analizleri yaptı. Zaten bildiğiniz gibi AK Parti olarak bizim seçim hazırlıklarımız bir önceki seçimin tamamlanmasıyla birlikte başlar."

Büyükşehirler başta olmak üzere her ilde kamuoyu yoklamaları yapıldığını ve devam ettiğini ifade eden Erdoğan, sonuçları analiz edip milletin gönlündeki adayları belirlemeye gayret gösterdiklerini belirtti.

Belediye başkan adaylarının açıklanmasıyla ilgili olarak ise Erdoğan şu bilgileri paylaştı:

"Bir defa 1 Aralık, belediye başkan adayı olmak isteyen ve görevden bu nedenle ayrılması gereken memurların istifaları için son tarih. Memurların durumunu da görelim. Onların durumu da netleştikten sonra Aralık ayının ortalarına doğru artık adaylarımızı peyderpey açıklamaya inşallah başlarız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.