Belçika Başbakanı Michel, İsrail’de

Belçika Başbakanı Michel, İsrail’de

İsrail Başbakanı Netanyahu:- "Filistinlilerin sonunda Yahudi devletini tanımayı isteyecekleri günü sabırsızlıkla bekliyorum. Bu barışın başlangıcı ve barışı gerçekleştirmek için atılan büyük bir adım olacak"

KUDÜS (AA) - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in "Yahudi devleti" olarak tanınmasının, Filistinlilerle barışın başlangıcı olacağını bildirdi.

Başbakanlık Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail Başbakanı Netanyahu Belçika Başbakanı Charles Michel ile bir araya geldi.

Görüşmede Netanyahu, "Filistinlilerin sonunda Yahudi devletini tanımayı isteyecekleri günü sabırsızlıkla bekliyorum. Bu barışın başlangıcı ve barışı gerçekleştirmek için atılan büyük bir adım olacak. Sorun, Filistinlilerin hangi sınırlarda olursa olsun, Yahudi devletini tanımayı tamamen reddetmesinde yatıyor. Bizim çatışmamızın özü budur." ifadelerini kullandı.

Brüksel ile terörle mücadele ve iki ülke halkı için de önemli olan bir çok alanda iş birliğine devam etmenin gerekliliğine vurgu yapan Netanyahu, "Biz, terörle ilgili istihbarat bilgilerimizi paylaşıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamada, Belçika Başbakanı Michel'in sözlerine yer verilmedi.

Belçika Başbakanı Michel, dün akşam İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ile bir araya gelmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler