BDT ülkeleri başbakanları Özbekistan'da

BDT ülkeleri başbakanları Özbekistan'da

Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Belarus, Kazakistan ve Tacikistan başbakanlarıyla görüştü

TAŞKENT (AA) - Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, Belarus, Kazakistan ve Tacikistan başbakanlarıyla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Mirziyoyev, yarın düzenlenecek Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Başbakanları Toplantısı'na katılmak üzere Taşkent'e gelen Kazakistan Başbakanı Bakıtcan Sagintayev, Tacikistan Başbakanı Kahir Rasulzade, Belarus Başbakanı Andrey Kobyakov ve Türkmenistan Başbakan Yardımcısı Esenmurat Orazgeldiyev ile ayrı ayrı görüştü.

Kazakistan Başbakanı Sagintayev ile Mirziyoyev görüşmesinde, 2 ülke arasında ticaret, yatırım, enerji, taşımacılık ve diğer öncelikli konulardaki iş birliğinin geliştirilmesinin önemi vurgulandı. Ayrıca Kazakistan-Özbekistan iş birliğinin artırılması da ele alındı.

Tacikistan Başbakanı Kahirzade ile gerçekleşen görüşmede de yapıcı ve verimli iş birliğinin geliştirilmesinin her 2 tarafın da menfaatine uygun olduğu ifade edildi.

Belarus Başbakanı Kobyakov ile yapılan görüşme ise 2 ülke arasındaki ilişkilerin hızla gelişmekte olmasından duyulan memnuniyet dile getirildi. Çok kısa bir sürece taraflar arasında makine sanayi, tarım, gıda, eczacılık ve diğer alanlarda ortak projelerin hayata geçirildiği kaydedildi.

Mirziyoyev'in Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Orazgeldiyev ile yaptığı görüşmede de 2 ülke devlet başkanlarının görüşme ve diyaloğunun taraflar arasındaki ilişkilerin stratejik ortaklık düzeyine çıkardığı belirtildi. Görüşmede, 2 ülke arasındaki ticari-ekonomik, ulaşım ve taşımacılık, sanayi ve tarım sektörlerindeki iş birliğinin daha da geliştirilmesi konuları masaya yatırıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :