"Bazı tiyatro oyuncuları bilfiil siyaset yapıyor"

"Bazı tiyatro oyuncuları bilfiil siyaset yapıyor"

Tiyatro Oyuncuları Derneği: - "Son yıllarda üzülerek izliyoruz ki giderek artan dozda, bazı tiyatrocu arkadaşlarımız, tiyatro sanatına hiçbir katkısı olmayan ve olmadığını artık iyice gördüğümüz biçimde 'tiyatrocu' kimliklerini kullanarak bilfiil siyaset

İSTANBUL (AA) - Tiyatro Oyuncuları Derneği (TODER), bazı oyuncuların, tiyatro sanatına hiçbir katkısı olmayan biçimde 'tiyatrocu' kimliklerini kullanarak bilfiil siyaset yaptıklarını savundu.

TODER'den yapılan açıklamada, bazı tiyatro oyuncularının siyaset yaptığı ileri sürülerek, "Son yıllarda üzülerek izliyoruz ki giderek artan dozda, bazı tiyatrocu arkadaşlarımız, tiyatro sanatına hiçbir katkısı olmayan ve olmadığını artık iyice gördüğümüz biçimde 'tiyatrocu' kimliklerini kullanarak bilfiil siyaset yapmaktadır. Özellikle bazı tiyatrocuların sadece kişisel siyasi hırs ve emelleri doğrultusunda yaptıklarının Türk tiyatrosuna zarar verdiğini görmekteyiz." değerlendirmesi yapıldı.

Tiyatroda "muhalif" olmak kavramının yanlış anlaşıldığına vurgu yapılan açıklamada, "Üzülerek izlemekteyiz ki günümüzde, tiyatronun her zaman 'muhalif' olması gerektiği bilinci son derece yanlış anlaşılıp uygulanmaktadır. Tiyatro sanatına katkısı olmayan siyasi söylemlerin, sadece işini yapmak isteyen, sanatındaki sorunların giderilmesini bekleyen sanatçılarımızı fazlasıyla üzmektedir. Çünkü tiyatrocu kişilikleriyle siyaset yapanların oluşturmaya çalıştığı tablo içinde, tiyatro camiasının beklediği iyileştirmelerin konuşulması bile mümkün olmamaktadır." görüşlerine yer verildi.

TODER'in, 28 yıldır sadece tiyatroya hizmet amacıyla çalıştığına dikkat çekilerek, "TODER için esas olan her zaman 'tiyatro' olmuştur. Bu sebeple hiçbir kurum, kuruluş veya ismin, güncel siyasetin peşine takılarak, tiyatronun önüne geçecek biçimde hareket edip tiyatroya zarar vermesini artık istemiyoruz." denildi.

Özel ve kamu tiyatrolarındaki oyuncuların mesleki anlamda çok fazla sorunu olduğu ifade edilerek, bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın vereceği desteğin önemine işaret edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :