Bayramda Ege günlük güneşlik

Bayramda Ege günlük güneşlik

Ege Bölgesi'nin kıyı kesimlerinde, hava sıcaklığının 36-37 derece civarında seyretmesi bekleniyor

İZMİR (AA) - Ramazan Bayramı'nı "deniz tatili" olarak değerlendirmek isteyenleri, Ege Bölgesi'nde güzel bir hava karşılayacak.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Ramazan Bayramı'nın hafta sonu izniyle birleştirilmesini tatil yapmak için fırsat bilenler, Ege Bölgesi'ndeki tatil beldelerine ilgi gösterdi. Kıyı kesimindeki otellerin kapasitesi büyük ölçüde doldu.

Ayrıca okulların kapanmasıyla gelen yazlıkçılar da tatil beldelerini doldurdu.

"Deniz tatili" yapmak isteyenleri ise güzel hava bekliyor. Meteorolojik tahminlere göre geçen haftalarda yaşanan rekor sıcaklıklar beklenmese de bölgede etkili olan Basra alçak basıncının bayram boyunca da etkisini sürdürmesi öngörülüyor.

Yağışın beklenmediği kıyı kesimlerinde, hava sıcaklığının mevsim normallerinin 2- 3 derece üzerinde 36- 37 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli rüzgarın da beklenmediği bölgede, Ayvalık'ta 20 derece civarındaki deniz suyu sıcaklığı ise güneye doğru indikçe 24 dereceye kadar ulaşıyor.

Başta engelli, yaşlı, hasta ve hamileler olmak üzere, güneş ışınlarının dik geldiği 11.00-16.00 saatlerinde dışarıya mümkün olduğunca çıkılmaması tavsiyesi ediliyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :