"Bayrağımızı dalgalandırıyor olmanın şerefini yaşadık"

"Bayrağımızı dalgalandırıyor olmanın şerefini yaşadık"

"Kristal Matula" ödülüne değer bulunan Çocuk Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Sılay:- "Çocuk ürolojisi ile uğraşan bir hekim olarak bu ödülü almanın mutluluğunu hissettik. Türkiye'den katılıyor olmanın, bayrağımızı dalgalandırıyor olmanın şerefini yaşadık"- "Herke

İSTANBUL (AA) - ÜNAL GÜNDOĞDU - Avrupa Üroloji Derneği'nce başarılı akademik çalışmaları olan hekimlere verilen "Kristal Matula" ödülünün bu yılki sahibi Türk cerrah Doç. Dr. Selçuk Sılay, "Çocuk ürolojisi ile uğraşan bir hekim olarak bu ödülü almanın mutluluğunu hissettik. Türkiye'den katılıyor olmanın, bayrağımızı dalgalandırıyor olmanın şerefini yaşadık. " dedi.

Ödüle ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sılay, çalışmalarındaki ilham kaynağının vatanı, milleti ve ailesi olduğunu söyledi.

Sılay, "Herkes yaptığı işi en iyi yaparsa, Allah'ın izniyle memleket daha iyi bir noktaya gelecektir. Bu topyekün bir çalışma olmalıdır. Herkesin vazifesi kendi alanında aynı olmalıdır. Benim mücadelem de akademik mücadeledir." ifadelerini kullandı.

İhtisasını Teksas Çocuk Hastanesi'nde çocuk ürolojisi alanında tamamladığını ve 2011'den itibaren akademik camiada yer aldığını belirten Sılay, şimdiye kadar yüze yakın bilimsel yayını olduğunu anlattı.

Doç. Dr. Selçuk Sılay, Türkiye'de çocuk ürolojisi alanında robotik cerrahi yöntemini ilk kullanan hekimlerden olduğunu dile getirerek, "Bunların neticesi olarak 30 yıldan beri verilmekte olan 'Kristal Matula' ödülü, bu yıl ilk defa Türkiye'den bir bilim adamına verildi." diye konuştu.

- "Kaliteli iş yapmayı hedefledim"

Sılay, bilimsel çalışma, Avrupa'da üroloji alanında etkinlik ve liderlik özelliklerine sahip olmanın, ödül değerlendirmesindeki kriterler arasında yer aldığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de çok değerli bilim adamları var. Babam bana hep şöyle derdi. 'Oğlum sen yaptığın işi iyi yap, kaliteli iş yap, ödülü hedefleme. Ödüller, başarılar Allah'ın izni ile gelir.' İşinizi hedefleyerek yaparsanız o aslında size bir saplantı olabilir. Ben hep kaliteli işler yapmayı hedefledim. Bu sebeple hem Türkiye'de hem Avrupa'da birçok ödül alma fırsatımız oldu. Kristal Matula ödülü töreninde konuşma yapacağım zaman şunu düşündüm. Herkesin bir ilham kaynağı var. Herkesin işini yaparken kuvvet aldığı bir şey var. Benim ilham kaynağım; vatanım, ailem, iş arkadaşlarımdı. Ödülü aziz şehitlerimize adadığımı ifade ettim. Hedeflerim arasında evrensel bilime katkıda bulanmak var. Yeni akademisyenler yetiştirmek istiyorum. Şu sözü çok seviyorum, vatanını en çok seven işini en iyi yapandır. Bu düşünce ile hayatımızı sürdürelim."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler