Batı Şeria'da gerginlik

Batı Şeria'da gerginlik

Nablus'ta Filistin yönetimine bağlı güvenlik güçleri ile silahlı kişiler ile arasında yaşanan çatışmaların ardından gergin hava devam ediyorNablus sakinlerinden Velid:- "Eski Nablus'ta ticarethaneler kapalı, kentin içindeki birçok yerde askeri kontrol nok

NABLUS (AA) - Filistinin tarihi Nablus şehrinde bir süredir arama faaliyetleri yürüten Filistin yönetimine bağlı güvenlik güçleri ile silahlı kişiler arasında yaşanan çatışmaların ardından gergin hava devam ediyor.

Nablus Valisi Ekrem er-Racub'un salı günü güvenlik güçlerince gözaltına alınan silahlı bir kişinin dövülerek öldürüldüğünü duyurmasından sonra eski Nablus'ta tansiyon yükseldi.

Nabluslu genç Muhammed Velid, "Eski Nablus'ta ticarethaneler kapalı, kentin içindeki birçok yerde askeri kontrol noktaları var, silah sesleri geliyor, atılan gazlar sokakları dolduruyor ve yüzlerce yıllık kent sokaklarının tarihten kalan kokusunu bozuyor." dedi.

Velid, "Hayatımız artık çekilmez oldu. Sokakta yürüyen herkes ve vatandaşların evleri emniyet güçlerinin hedefi oluyor. İnsanları dövüp, ateş açıp sindiriyorlar." diye konuştu.

Kentin kışlaya döndüğünü söyleyen Velid, "Birkaç arkadaşım gece vakti evlerine dönüyorlardı. Aniden üzerilerine doğrudan ateş açıldı. Oradan geçen herkes ya sorgulamaya, ya aranmaya zaman zaman da dayağa maruz kalıyor." ifadelerini kullandı.

Eski Nablus'taki görgü tanıklarından birisi de emniyet güçlerinin bölgedeki bazı evlere baskınlar düzenlediklerini ve ev sakinlerine karşı sert muamelelerde bulunduklarını söyledi.

Öte yandan halen gergin bir bekleyişin hakim olduğu Nablus'ta günler önce güvenlik güçlerince dövülerek öldürülen Ahmed İz Halave'nin ailesi ise ölümünden sorumlu olanlar cezalandırılmadan oğullarının naaşını kabul etmeyi, yas tutmayı ve defnetmeyi reddediyor.

Fetih Hareketi daha önce yaptığı açıklamada, kamusal düzen ve kanunun korunması amacıyla güvenlik faaliyetlerinin devam etmesini ancak Nablus kentindeki aramaların durdurulmasını talep etmişti.

Açıklamada Nablus Valisi Racub ile iletişime geçildiği ve onun da operasyonlar sırasında yaşanan olumsuzluklara el attığı belirtilmişti.

Ayrıca Nablus Valisi Racub ise yaptığı açıklamada, "Güvenliğin sağlanması güvenlik kurumlarının işidir. Silah taşımak ve kullanmak Filistin yönetimi ve güvenlik güçlerine mahsustur." ifadelerini kullanmıştı.

Batı Şeria'daki Filistin Emniyet Birimi Sözcüsü Adnan ed-Damiri de pazar günü yaptığı basın açıklamasında, İsrail'in Filistin'deki silahlı çeteli destekleyerek iç dokuyu ve barışı bozmaya çalıştığını söylemişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler