Basketbolda maçın ardından

Basketbolda maçın ardından

- Fenerbahçe Başantrenörü Obradovic:- "Hem hücumda hem de savunmada akıllıca hareket ettik"- Anadolu Efes Başantrenörü Çakı:- "İlk yarıda, maçın aynı standartta yönetilmediğini düşünüyorum"


İSTANBUL (AA) - Spor Toto Basketbol Ligi play-off finalinin üçüncü maçında Anadolu Efes'i 84-72 yenerek seride 2-1 öne geçen Fenerbahçe'nin başantrenörü Zeljko Obradovic, üçüncü çeyreğin birkaç dakikası hariç çok iyi basketbol oynadıklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Obradovic, "Hem hücumda hem de savunmada akıllıca hareket ettik. Abdi İpekçi'de de söylediğim gibi şu an iyi bir durumdayız ve perşembe günü için hazırlanmamız gerekiyor. Taraftara destekleri için teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe oyuncularından Melih Mahmutoğlu ise sahalarına avantajlı bir şekilde geldiklerini ve bugün savaşarak kazandıklarını aktardı.


- Anadolu Efes cephesi


Anadolu Efes Başantrenörü Ahmet Çakı, hakemleri eleştirdi.

Maçta özellikle ilk yarıdaki hakem kararlarında standart olmadığını savunan Çakı, şöyle konuştu:

"İlk yarıda Fenerbahçe 20 faul atışı kullandı ve bana göre bunların 10 atışı doğru değildi. İlk yarıda maçın aynı standartta yönetilmediğini düşünüyorum ama bu beklediğim bir şeydi. İkinci yarıda daha iyi savunma yaptık. Son periyotta iki hücumu kötü yönetmemiz ve Fenerbahçe'nin yakaladığı 11-0'lık seri maçı kaybetmemize neden oldu. İlk yarıdaki faul atışları direnç kırıcı oldu. Yine de geri dönüşümüz önemliydi. Serinin ilk iki maçında güzel ortam vardı. İlk maçta Fenerbahçe 37 faul attı, biz tepki vermedik çünkü doğruydu ama biz bugün burada aynı şeyi bulamadık. Umarım bu durum dördüncü maçta daha dengeli olur."

Anadolu Efes'in genç basketbolcusu Furkan Korkmaz ise maçta birkaç kırılma anı olduğunu ve bu anlarda acemice hatalar yaptıklarını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler