Başkentte hırsızlık operasyonu

Başkentte hırsızlık operasyonu

Ankara Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince, seyyar olarak ikinci el laptop alım-satım işi yapan bir kişinin elindeki ürünlerin incelenmesi sonucu, 7 adet bilgisayarın hırsızlık malı olduğu ortaya çıktı- Seyyar satıcının verdiği bilgiler

ANKARA (AA) - Ankara Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, seyyar olarak ikinci el laptop alım-satım işi yapan bir kişinin elindeki ürünlerin incelenmesi sonucu 7 adet bilgisayarın hırsızlık malı olduğu ortaya çıktı.

Edilinen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince, 25 Mayıs perşembe günü saat 16.00 sıralarında Ulus İtfaiye Meydanı'nda hırsızlık olaylarına karşı çalışma yapıldı.

Ekiplerce yapılan çalışmalar sırasında daha önceden görevlilerce tanınan ve seyyar olarak ikinci el laptop alım-satım işi yapan şüpheli A.S.G'nin elinde 7 adet laptop bilgisayar görülmesi üzerine, bilgisayarlar ve üzerilerinde takılı hard diskler incelenmesi için muhafaza altına alındı.

İnceleme neticesinde 7 laptopun, 15 Mayıs Pazartesi günü saat 18.00 ile 16 Mayıs salı günü saat 09.00 arası Çankaya ilçesinde iki ayrı iş yerinden çalındığı belirlendi.

Seyyar satıcı A.S.G. laptopları Çankaya ilçesi Kırkkonaklar Mahallesi'nde ikamet eden, isimlerini bilmediği iki şahıstan satın aldığını beyan etti. Bunun üzerine ekipler seyyar satıcının gösterdiği eve operasyon düzenledi.

Operasyonda bilgisayarları çalan H.U. ve T.K. yakalandı. Evde yapılan aramada ise yaklaşık 625 gram ağırlığında 240 paket esrar maddesi ve bir tabanca ele geçirildi.

Şüpheliler A.S.G, H.U. ve T.K. mahkemeye sevk edilirken, şüphelilerden A.S.G ve H.U. adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı, T.K. ise tutuklandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler