Başkentte çiçekçiler Sevgililer Günü'ne hazır

Başkentte çiçekçiler Sevgililer Günü'ne hazır

Ankara Çiçekçiler Esnafı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Aydemir: - "Ankara'da çiçekçiler Sevgiler Günü'ne hazır, yaklaşık 500 bin çiçek satılacağını tahmin ediyoruz" - "Gülün fiyatı, geçen yılki gibi 10 ile 25 lira aralığında olacak"

ANKARA (AA) - MUSTAFA ÇALKAYA - Ankara Çiçekçiler Esnafı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Aydemir, çiçekçilerin 14 Şubat Sevgililer Günü hazırlıklarını tamamladıklarını, yaklaşık 500 bin çiçeğin satılacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Aydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adana'da yaşanan sel nedeniyle bu yıl gül üretiminin düştüğünü söyledi.

Yurt içi talebin karşılanamamasından dolayı bu yıl güllerin ithal edildiğinin altını çizen Aydemir, "Ankara'da çiçekçiler Sevgiler Günü'ne hazır, yaklaşık 500 bin çiçek satılacağını tahmin ediyoruz. Çiçekçiler tedariklerini yaptı, güller daha çok Kenya ve Hollanda'dan geldi." diye konuştu.

Aydemir, bu yıl yurt dışından getirilen güllerin dayanma ömrünün daha uzun olduğuna işaret ederek, "Güllerin kaliteleri çok yükseldi. Ankara esnafı olarak özel üretim güller getirttik. Güllerin ömrü 30 gün olacak diye düşünüyorum. Müşteriler de en az iki hafta vazolarında bunu saklayabilecekler" değerlendirmesinde bulundu.

Bu özel günde gülün sembolik bir önem taşıdığını vurgulayan Aydemir, "Gül fiyatları geçen aya göre bir artış göstermedi. Bu sene de güller yaklaşık geçen seneki gibi 10 ile 25 lira aralığında satılacak. İnsanlar başka bir hediye alsalar bile yanında mutlaka gül götürmek istiyorlar." ifadelerini kullandı.

Aydemir, Sevgililer Günü'nde frezya ve lilyum gibi daha uygun fiyatlı çiçeklerin de tercih edilebileceğine dikkati çekerek, her bütçeye göre çiçek alternatiflerinin bulunduğunu kaydetti.

- "Satışlardan umutluyuz"

Esnafın Sevgililer Günü satışlarından umutlu olduğunu belirten Aydemir, şunları kaydetti:

"Çiçekçiler olarak inşallah Sevgililer Günü'nde esnafımızın yüzü gülecek. Son zamanlarda yaşadığımız mutsuzlukları unutacağımız bir gün olacak. Hem sevgililer hem esnafımız açısından iyi olacak. Esnaf hazırlıklarını yaptı bekliyor. Herhangi bir hayal kırıklığı yaşamazsak, ülkemiz üzerinde oyunlar oynanmazsa çok güzel bir Sevgililer Günü geçirileceğini düşünüyorum."

Aydemir, Türkiye'nin genellikle kesme çiçek ihraç ettiğini ve bunun 90 milyon dolar seviyesinde bulunduğunu ifade ederek, ithalatın ise yaklaşık 130 milyon dolar olduğunu aktardı.

Öte yandan Aydemir, Sevgililer Günü'nde alınan çiçeklerin sunumunda hayal kırıklığı yaşanmaması için vatandaşların çiçekleri görmeden almaması gerektiğini vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :