Başkentte 4 ayda 50 bin istihdam artışı

Başkentte 4 ayda 50 bin istihdam artışı

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran:- "Ankara’da bulunan iş yerleri yılın ilk dört ayında mevcut çalışanlarına ilave olarak yaklaşık 50 bin kişi daha istihdam etti"- "Cumhurbaşkanımızın bizlere gösterdiği hedefe Allah’ın izniyle yaz bitmeden ulaşmış olacağız

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliği kapsamında Ankara'da yılın ilk dört ayında yaklaşık 50 bin yeni istihdam sağlandığını belirterek, "Cumhurbaşkanımızın bizlere gösterdiği hedefe Allah’ın izniyle yaz bitmeden ulaşmış olacağız." ifadesini kullandı.

Baran, yazılı açıklamasında, Sosyal Güvenlik Kurumunun istihdam verilerini değerlendirdi.

Ankara’da bulunan iş yerlerinin yılın ilk dört ayında mevcut çalışanlarına ilave olarak yaklaşık 50 bin kişi daha istihdam ettiğini bildiren Baran, "Sayı olarak baktığımızda çok sevindirici. İstihdam rakamı, son bir aylık dönemde neredeyse yılın ilk üç ayını ikiye katlamış durumda. 50 bin kardeşimiz çalışan, üreten, evine ekmek götürebilen duruma geldi." değerlendirmesinde bulundu.

Baran, Ankara’nın İstanbul ve Antalya’nın ardından en çok ilave istihdam oluşturan üçüncü il olduğuna dikkati çekti. Ankara'da istihdamı artırmak için ATO olarak çalışmalarını sürdüreceklerini vurgulayan Baran, şunları kaydetti:

"Bizim insanımız her koşulda istikrar ve demokrasisine sahip çıkıyor, iktidarına da güveniyor. Bu güven iş dünyasına da yansıyor. Referandum sonrası siyasi belirsizliğin ortadan kalkmasıyla piyasalar, haliyle de istihdam canlandı. Son bir ayda neredeyse üç aylık rakamlar kadar ilave istihdam sağlandı. Cumhurbaşkanımız istihdam seferberliği başlatırken ilave 1,5 milyon kişiyi hedef göstermişti. Cumhurbaşkanımızın bizlere gösterdiği hedefe Allah’ın izniyle yaz bitmeden ulaşmış olacağız. İş dünyası olarak ülkemiz için yeni hedeflere koşmaya hazırız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :