Başkan Altay'dan Beyşehir'e müjde: İçme suyu bahara hazır

Başkan Altay'dan Beyşehir'e müjde: İçme suyu bahara hazır

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, Beyşehir İçme Suyu Arıtma Tesisi'ndeki revizyon çalışmalarını denetledi. Altay, projenin Beyşehirlilere kaliteli içme suyu sunmayı hedeflediğini ve 100 milyon liralık yatırım ile tamamlanacağını belirtti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Beyşehir İçme Suyu Arıtma Tesisi'ndeki revizyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Altay, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İLBANK ve Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen düzenleme sayesinde, mevcut tesisin kapasitesinin artırılacağını ve su kalitesinin iyileştirileceğini ifade etti.

Başkan Altay'dan Beyşehir'e müjde: İçme suyu bahara hazır

Başkan Altay, özellikle Beyşehir'deki vatandaşların gölden alınan suya bağlı koku şikayetleri üzerine yürütülen çalışmaların büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "12 bin metreküp olan kapasiteyi 20 bin metreküpe çıkararak, ileri arıtmaya geçiyoruz. 100 milyon liralık yatırım ile tesisin borularını yenileme ve yeni tesisler kazandırma çalışmalarını sürdürüyoruz. Mart-Nisan aylarında tamamlanması planlanan projemizle Beyşehir'e daha kaliteli içme suyu sunacağız" dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir ise, tesisin revizyon ihtiyacını vurgulayarak, "Eski tesisin işletme sıkıntıları ve yüksek enerji maliyetleri nedeniyle projeyi geliştirdik. Su kalitesini artırmak için yeni teknolojileri kullanıyoruz. 2024 Nisan ayında tamamlanacak projemizle Beyşehir'e daha sağlıklı ve kaliteli içme suyu sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Altay, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İLBANK ve emeği geçenlere teşekkür ederek, Beyşehir'e hayırlı olmasını diledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum