Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

"Kazanlıların 'kahraman' isteğini Bakanlar Kuruluna taşıyacağım. İnşallah böyle bir karar çıkartabiliriz. Kazan bunu fazlasıyla hak ediyor. Gazi de denebilir kahraman da denebilir. Kazan ne istiyorsa. Kazan hakikaten bu sıfatlara layık bir ilçe olduğunu o

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Kazanlıların 'kahraman' isteğini Bakanlar Kurulu'na taşıyacağım. İnşallah böyle bir karar çıkartabiliriz. Kazan bunu fazlasıyla hak ediyor. Gazi de denebilir, kahraman da denebilir. Kazan ne istiyorsa. Kazan hakikaten bu sıfatlara layık bir ilçe olduğunu ortaya koydu." dedi.

Kurtulmuş, Kazan ilçesinde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara hitabının ardından Kazan Belediyesinde şehit ve gazi yakınlarıyla bir araya geldi.

Çıkışta gazetecilerin, Kazanlıların ilçeye kahraman unvanı verilmesi isteğiyle ilgili sorusu üzerine Kurtulmuş, ilçe halkının kahraman unvanını tercih ettiğini söyledi.

Demokrasi nöbetinin tutulduğu meydanın da böyle bir duygu seli içinde olduğunu ifade eden Kurtulmuş, Kazan'ın büyük bir destan yazdığını belirtti.

Yıldırım Beyazıt ile Timur'un savaşında adı Mürted olarak bilinen bölgenin gerçekten büyük kahramanlık ve şecaat örneği ortaya koymasının Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından ve zaferlerinden olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Bu unutulacak bir şey değildir. Kazanlıların 'kahraman' isteğini Bakanlar Kurulu'na taşıyacağım. İnşallah böyle bir karar çıkartabiliriz. Kazan bunu fazlasıyla hak ediyor. Gazi de denebilir kahraman da. Kazan ne istiyorsa. Kazan hakikaten bu sıfatlara layık bir ilçe olduğunu ortaya koydu. Kazan halkına teşekkür ediyoruz. 9 şehidimiz var. Onları rahmetle anıyoruz. Yaralıları anıyoruz. Onların bu cesaretleri, fedakarlıkları olmasaydı Allah korusun Türkiye bugün bambaşka bir Türkiye olacaktı. Ne siz burada olacaktınız, ne biz burada olacaktık. Ne siz bu soruyu soracaktınız ne de biz böyle cevap verecektik. Türkiye bir kabus gecesinin sabahı aydınlığa doğdu. İnşallah bundan sonra yolumuza daha aydınlık şekilde devam edeceğiz."

Kurtulmuş, gazetecilerin "Muhalefetin de bu konudaki öneride 'imzamız olsun, biz de isteriz' şeklinde açıklamaları var. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna "Bundan sonra siyaset zaten işbirliği ve dayanışma ruhu içinde devam edecek. Anlaştığımız her hususta hep beraber hareket etmeyi tercih ederiz." karşılığını verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler