Başbakan Yardımcısı Canikli, Hatay'da:

Başbakan Yardımcısı Canikli, Hatay'da:

"65. Hükümet kurulduğundan bu yana hafta başına, gün başına düşen reform sayısı herhalde dünyanın görmekte zorlanacağı kadardır. Hükümet güven oyu alır almaz yatırım ortamının iyileştirmesi çerçevesinde onlarca çalışma yaptı"- "Hiçbir mazerete sığınmadan

HATAY (AA) - Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "65. Hükümet kurulduğundan bu yana hafta başına, gün başına düşen reform sayısı herhalde dünyanın görmekte zorlanacağı kadardır. Hükümet güven oyu alır almaz yatırım ortamının iyileştirmesi çerçevesinde onlarca çalışma yaptı." dedi.

Canikli, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nda iş adamlarıyla yaptığı toplantıdaki konuşmasında, Türkiye'nin son dönemlerde güvenlik başta olmak üzere bütün alanlarda çeşitli saldırılara maruz kaldığını söyledi.

Bu saldırılarla Türkiye'ye darbe vurulmaya çalışıldığını anlatan Canikli, şöyle devam etti:

"Hendek siyaseti Türkiye'nin tarihindeki en büyük kalkışmasıdır. Tabii ki elbette dışarıdan destekli elbette evrensel ölçekte desteği olan bir saldırıdır. Tam bu sırada ekonomiyle ilgili saldırılara maruz kaldık. Muhtemelen 'Diğer alanlarda başarılı olamayınca biz özellikle vatandaşın cebine dokunacak şekilde ekonomik dengeleri bozabilirsek artık hükümete yönelik bir olumsuzluk ortaya çıkarabiliriz ve insanların siyasi kanaatlerini değiştirebiliriz' düşüncesiyle bu saldırıları gerçekleştirdiler. Türkiye'ye darbe üstüne darbe vurmaya çalışıyorlar. Dünyanın en kanlı 3 terör örgütüyle aynı anda mücadele ediyoruz. PKK, FETÖ ve DEAŞ. Hamdolsun bunlarla gereken mücadelemizi veriyoruz."

Canikli, Türkiye'nin bütünlüğünü ortadan kaldırmayı hedefleyen bu saldırıları bertaraf etmenin zor bir mücadele olduğunun bilinmesi gerektiğini belirtti.

Bunlara rağmen ekonomiyle ilgili hedeflerin gerçekleştirilmesi için çalıştıklarını anlatan Canikli, şunları kaydetti:

"65. Hükümet kurulduğundan bu yana hafta başına, gün başına düşen reform sayısı herhalde dünyanın görmekte zorlanacağı kadardır. Hükümet güven oyu alır almaz yatırım ortamının iyileştirmesi çerçevesinde onlarca çalışma yaptı. Hiçbir mazerete sığınmadan, herhangi bir gelişmeyi gerekçe göstermeden, ekonominin canlandırılması, ekonomini büyütülmesi, daha ileri noktalara götürülmesi, istihdam potansiyelimizin güçlendirilmesi için gereken adımlar atılmaya devam ediyoruz."

Konuşmasının ardından iş adamlarının sorularını cevaplayan Canikli daha sonra İskenderun Belediyesini ziyaret etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler