Başarılı Türkmen öğrenciler, Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde Konya’yı tanıyor

Başarılı Türkmen öğrenciler, Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde Konya’yı tanıyor

Irak'ta Türkçe eğitim veren okullarda üstün başarı gösteren lise son sınıf öğrencileri, Selçuk Üniversitesi (SÜ) ev sahipliğinde düzenlenen "Tanıtım ve Gezi Programı" iile Konya'yı gezdi

Irak'ta Türkçe eğitim veren okullarda üstün başarı gösteren lise son sınıf öğrencileri, Selçuk Üniversitesi (SÜ) ev sahipliğinde düzenlenen "Tanıtım ve Gezi Programı"na katıldı.

Tanıtım ve Gezi Programı'na Türkmeneli Dernekleri Federasyonu Başkanı Aydın Beyatlı, Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Konya Şube Başkanı Adil Beyatlı ile öğretmenler eşlik etti.

30 öğrenci program çerçevesinde Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, Eczacılık Fakültesi, Tıp Fakültesi, Teknoloji Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesini ziyaret ederek fakülte ve birimler hakkında bilgi aldı.

SÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah Eken, Prof. Dr. İlhan Çiftci, Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk, Rektörlük senato salonunda gerçekleştirilen toplantıda öğrencilerle bir araya geldi. Toplantıda Selçuk Üniversitesinin akademik, bilimsel, sosyal ve kültürel çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Üniversitenin bölgenin en köklü eğitim kurumları arasında yer aldığının belirtildiği toplantıda, SÜ Kerkük ve çevresinde Yurt Dışından Öğrenci Seçme Sınavı düzenlemesinin bölgede yaşayan öğrenciler için önemli avantajlar sunduğu kaydedildi. Konya'da 4 gün sürecek program çerçevesinde farklı kurum ve kuruluş ziyaretleri ile Konya'yı tanıtmaya yönelik geziler gerçekleştirilecek.

Başarılı Türkmen öğrenciler, SÜ ev sahipliğinde Konya’yı tanıyor

Başarılı Türkmen öğrenciler, SÜ ev sahipliğinde Konya’yı tanıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.