Baro seçim sonuçları ve Kayacan'dan ilk açıklama

Baro seçim sonuçları ve Kayacan'dan ilk açıklama

Konya Barosu'nda yapılan seçimin ardından Fevzi Kayacan yeniden başkan oldu.

Konya Barosu’nda seçim heyecanı sona erdi. Cumartesi günü genel kurulu yapılan Konya Barosu’nda dün de seçim heyecanı yaşandı. Yapılan sayıma göre ise Birlik Grubu’nun Başkan Adayı Avukat Fevzi Kayacan  579 oy ile yeniden Baro Başkanlığına seçildi.

Yeni yönetime giren isimler de belli oldu. Buna göre, Birlik Grubu'ndan 6, İlke Grubu'ndan 3 ve Demokratlar Grubu'ndan 1 kişi yönetime seçilirken, TBB Delegeliği'ne Birlik 4, İlke 1 ve Demokrat Grubu' da 2 isim gönderdi. 

İşte yeni isimler ve aldığı oylar:

 

aday-liste-2.jpg

isimler-23.jpg

Seçimlerin sonuçları netleşirken yeniden Başkan seçilen Kayacan ilk açıklamayı da Memleket'e yaptı. Mehmet Ali Elmacı'ya konuşan Kayacan, onlarla yargı önünde hesaplaşacağız dedi.

'Seçimden sonra konuşacağım dediniz, seçim bitti ne söyleyeceksiniz?' sorusuna Kayacan, "Basın bu süreçte olağanüstü ilgi gösterdi. Ben sadece izledim. Meşhur bir söz vardır. 'Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz' diye. Keşke onlar da bilgi sahibi olduktan sonra yorum yapsalardı. Gazetecilik araştırmayı gerektirir. Bir savcı edasıyla 'hadi bakalım şu soruya cevap ver, bu soruya cevap ver' dediler. Ama ben o kulvara hiç girmedim,girmem. O kulvara giren sizin meslektaşlarınızla yargı önünde hesaplaşacağız" diye konuştu.

memleket.com.tr